Silovao me je mesec dana, pred mojom decom: Nisam htela da se udam, pa su mi vezali oči i tukli me kablovima (FOTO) (VIDEO)

"Moj stariji sin je svega svestan i često mi postavlja pitanja vezano za to šta su mi vojnici radili"

  • 6

Svedočenja žena koje su preživele horor ISIS-ovog seksualnog ropstva, uprkos tome što su sunitske muslimanke kao i njihovi mučitelji, pokazuju neverovatne razmere bezumnog nasilja džihadista.

Zatvoreni džihadista priznao da je silovao više od 200 žena: To je normalno, mladim muškarcima je to potrebno (VIDEO)

Zlostavljanja žena Jazida u Iraku i Siriji već su naveliko dokumentovana i u svetu džihadista ISIS-a smatraju se sasvim normalnom i dozvoljnom pojavom jer one nisu ni Arapkinje ni Muslimanke već politeisti, međutim, prema izveštajima Hjuman rajts voča (Human Rights Watch), pojavili su se dokazi i svedočanstva žena sunita koje su takođe bile seksualne robinje.

Islamska država, koja je proglasila kalifat u Siriji juna 2014. godine, tvrdila je da svoju vladavinu zasniva na sunitskom islamu kako ga je praktikovao prorok Muhamed, ali Hjuman rajts voč sada ima dokaze da su pripadnici ISIS-a nasumično hapsili, prebijali, prisilno venčavali i silovali sunitske žene koje su pobegle iz ratom uništenog Havijaha.

Vezuju ih za šipku, a onda ih svi redom brutalno siluju: Užasavajuće priče žena iz sirijskog zatvora

Jedna od njih je i Hanan (26) čiji muž je prethodno pobegao iz okupiranog Havijaha, a koja je zarobljena od strane džihadista zajedno sa još 50 žena koje su takođe pokušale da pobegnu od sigurne smrti u gradu aprila 2016.

- Rekli su mi da sam otpadnica jer mi je muž pobegao i da bi trebala da se udam za džihadistu. Odbila sam i rekla im da me ubiju, ali su mi vezali oči, tukli me kablovima i onda silovali. Jedan od njih silovao me je mesec dana svakog dana i to pred mojom decom - ispričala je Hanan.

Foto: Profimedia, Polaris Foto: Profimedia, Polaris

- Moja ćerka ima smetnje u razvoju i ona ne zna čemu je tačno prisustvovala ali moj stariji sin je svega svestan i često mi postavlja pitanja vezano za to šta su mi vojnici radili - objašnjava ona.

Prema njenim rečima njen otac ju je pronašao i podmitio vojnike kako bi je pustili, ali taj plan nije uspeo pa je ona nekako pobegla u januaru 2017. u Kirkuk.

Druga žena Favzija (45) ispričala je kako je njen muž pobegao da ne bi morao da bude špijun ISIS-a. Rekla je da su u njenu kuću vojnici dovodili devojčice od 15-16 godina koje su zatim silovali.

Foto: Profimedia, Polaris Foto: Profimedia, Polaris

Pored nje još mnoge sunitske žene su doživele istu, a i mnogo goru sudbinu, budući da nisu uspele da pobegnu, da su morale da se udaju za svoje silovatelje, da su bile svakodnevno prebijane i ranjavane, dok su im deca nemilosrdno ubijana.

Oslobođene žrtve sada javno pričaju svoje priče, budući da se do sada vrlo malo znalo o tome da su i sunitske žene držane kao seksualne robinje. One sada apeluju na svetske organizacije da pomognu u oslobođenju ostalih zarobljenica, prenosi Dejli mejl.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    21. februar 2017 | 15:39

    Ako se na vreme Evropa ne otrezni, u bliskoj buducnosti to ceka i nas.Uzas je ovo i procitati,a kamoli doziveti.

  • Džimi Šu011

    21. februar 2017 | 14:42

    Sacuvaj nas Boze ove paganske religije.

  • Džimi Šu011

    21. februar 2017 | 14:24

    To je taj paganizam.To su isti oni sto kamenuju zene jer imaju telefone.Pagani prljavi fuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA