Bosanac se odselio pre dve godine u Nemačku: Otkriva šta se desi kada tamo tražite posao i zakasnite prvog dana (VIDEO)

Uprkos činjenici da nije bila reč o poslu sa punim radnim vremenom, odlučio je da proba

  • 3

Jusuf Kvakić, poznati vloger, pre dve godine odselio se u Nemačku. Odselio je sa suprugom, a od pretprošle godine radi u jednom tržnom centru. Svoje iskustvo u traženju posla opisao je u vlogu. Nemački je učio ceo život ali ga slabo zna.

U ovoj evropskoj državi nema nezaposlenih, plate stalno rastu i trebaju im radnici! A nije Nemačka

- Došao sam sa godišnjeg, zove me neko na telefon. Imao sam već pojma o nemačkom jeziku jer sam komunicirao sa susedima, ljudima, malo me žena kod kuće naučila nekim forama i stvarima - priča.

Javio se za posao i dobio poziv za razgovor.

- Za mene je to bilo čudno iskustvo. Ti ne znaš u koji svet ulaziš. Meni bi bilo špansko selo kad bi me u Bosni neko tada zaposlio u nekoj prodavnici da moram da pazim neke sireve, a kamoli da dođem u Nemačku, sve to na drugom jeziku - priča Kvakić.

Tražio novi posao, a onda...

Uprkos činjenici da nije bila reč o poslu sa punim radnim vremenom, odlučio je da proba. Budući da nije znao da nema autobusa koji voze pre 6 sati ujutro, već je prvi dan morao da zove poslodavce da im kaže da će zakasniti, prenosi Index.hr.

I nije bilo nikakvog problema. Kako sam kaže, čini mu se da su ga zaposlili jer su bili očajni i pod hitno im je trebao novi radnik.

Nakon dva meseca nije bio zadovoljan što i dalje radi pola radnog vremena. Pronašao je novi posao, ali je svejedno pre otkaza porazgovarao sa poslodavcem i na kraju mu je ponuđen bolji posao, ali i bolji ugovor.

- U svakom poslu ima loših trenutaka i situacija, nenormalno teških dana. Čovek mora shvatiti da ništa u životu nije lako, da u sve treba uložiti trud i rad, da imaš volju, zadat cilj pred sobom - prenosi Croexpress.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nije važno

    22. februar 2017 | 17:01

    Juka kraljina

  • Boban

    22. februar 2017 | 20:26

    Svaka čast na stavu. Mnogi naši odlaze u inostranstvo sa namerom da zive od socijale i na tudjim ledjima i sa tim kaljaju ugled svim stracima. Ko hoće da radi, treba mu se pruziti šansa. A parizite treba vratiti odakle su došli. Srećno momak i da uspeš još puno više u zivotu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA