TRAMP NAREDIO: Deportacija iz Amerike čak i za sitne saobraćajne prekršaje

- Svako ko je u ilegalnom statusu na kraju će biti priveden i deportovan uz poštovanje procedura - rekao je senator Robert Menendez

  • 12

Ministar unutrašnje bezbednosti, Džon Keli danas je potpisao dva memoranduma sa spiskom mera koje je naložio američki predsednik Donald Tramp u cilju proterivanja 11 miliona ilegalnih imigranata. U potpisanim dokumentima piše da su predmet deportacije sve osobe koje su optužene, osuđene ili čak samo sumnjive zbog nekog zločina. Čak i sitni saobraćajni prekršaji su dovoljan razlog za deportaciju.

Tramp se obračunava s 11 miliona imigranata: Naredio hitnu deportaciju svih koji nemaju papire

Racije širom Amerike, Tramp poslao policiju da hapsi migrante bez papira!

- Svako ko je u ilegalnom statusu na kraju će biti priveden i deportovan uz poštovanje procedura - rekao je senator Robert Menendez, a prenosi N1.

Za razliku od Obamine administracije, svako ko bude otkriven u periodu od dve nedelje od ilegalnog ulaska, biće odmah deportovan, a za one koji budu uhapšeni u roku od dve godine procedura proterivanja će biti bez saslušanja.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- Šta će biti sa ljudima koji su odavno ovde? Sa onima koji su došli kad su imali dve godine? - upitao je kongresmen Devin Nunez.

Iz Bele kuće tvrde da ta deca neće biti predmet progona.

- Oni su dovedeni ovde na taj način. To je vrlo vrlo teško pitanje i mi ćemo štititi njihova zakonska prava - poručio je američki predsednik.

Među zajednicama migranata ipak, kako piše CNN, vlada veliki strah.

- Zabrinuti smo šta će odluke Donalda Trampa značiti za naše porodice. Da li će nas odvojiti od majke, kao što nam je već proteran otac - kaže Grejsa Martinez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    23. februar 2017 | 00:51

    Напокон нормалан човек

  • mare

    22. februar 2017 | 23:55

    Nego sta! I treba

  • Lilit

    23. februar 2017 | 07:11

    Tako i kod nas u Srbiji treba: ovi sa strane, Crnogorci,Bosanci koji naprave neki prekršaj odmah na granicu i zabrana ulaska u Srbiju na 100 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA