Istorijski šamar ruskog novinara na optužbe da su Sovjeti silovali milione Srpkinja tokom Drugog svetskog rata

- Jasno je da nijedan rat u principu ne može da prođe bez ikakvih ekscesa. Nema ratova bez pljačkanja i nasilja - smatra Nikita Bondarev

  • 24

Nijedan rat ne može da prođe bez ekscesa. Niko nije čuo za rat bez pljačkanja i nasilja. Srbi često porede ponašanje nemačkih i sovjetskih vojnika tokom Drugog svetskog rata. Da li su i koliko žena silovali Rusi u Srbiji?

 

Tajna pisma napisana urinom otkrila horore nacista u ženskim logorima za koje se dosad nije znalo!

 

NAJČUVENIJE ŠPIJUNKE SVETA: Ćutale su i kada su im nokte čupali (VIDEO)

 

- Nemci su radili onakve stvari kakve se, na primer, opisuju u stihovima Desanke Maksimović "Krvava bajka"? To je retoričko i etičko pitanje - piše za Nedeljnik Nikita Bondarev, rukovodilac grupe za balkanske zemlje Ruskog instituta za strateška istraživanja.

 

Rezultat Drugog svetskog rata u Srbiji se različito tumači. Kako kaže Nikita Bondarev, jedni ga shvataju kao oslobođenje Srbije od nacizma, a drugi smatraju da je to bila komunistička okupacija i da je Jugoslavija upropastila srpsku nacionalnu državu i dovela Srbiju do sadašnjeg stanja.

 

Foto: Arhiva/Beoinfo

Foto: Arhiva/Beoinfo

 

Posle Titove i Staljinove svađe počele su da se štampaju izmišljotine o tome da su "ruski oslobodioci" silovali milione Srpkinja od 9 do 90 godina.

 

- Nemci su se možda, u celini gledano, neko vreme ponašali relativno kulturno, ali ko kaže da nemački vojnici nisu pljačkali i silovali - taj bezočno laže. Nemci su pri tome bili razmešteni na teritoriji Srbije, dobro su bili opskrbljeni svim što je potrebno za svakodnevni život. A nesrećni ruski vojnici, pre nego što će doći u Srbiju, prošli su celu teritoriju SSSR-a koju su oslobađali, Rumuniju i Bugarsku - piše Bondarev.

 

Kada su se SSSR i Jugoslavija pomirili, sva propaganda, do tada usađivana ljudima i sve knjige su bez suvišne buke povučene iz biblioteka.

 

Foto: Arhiva/Beoinfo

Foto: Arhiva/Beoinfo

 

Ali, to je ljudima ipak ostalo u sećanju. Činjenica, međutim, da sve izmišljotine nikada nisu bile opovrgnute kako dolikuje upravo je plodno tlo za glasine i masovno sujeverje.

 

- U Nemačkoj je, naravno, sve bilo drugačije nego na Balkanu. Kada su naši stigli do Nemačke, mnogi su imali želju da se lično osvete za svoje najbliže, za sav onaj užas koji su videli oslobađajući svoju otadžbinu od nacista. Procenat pljačkanja i silovanja otkako je sovjetska armija ušla u Austriju, pa čak i u Mađarsku, primetno je porastao - piše Nikita Bondarev.

 

Ali, prema njegovim rečima, sve to nisu nikakvi milioni, nego desetine slučajeva. U Srbiji i Bugarskoj je bilo nekih pojedinačnih slučajeva.

 

(Telegraf.rs / Izvor: nedeljnik.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    23. februar 2017 | 19:36

    Sve sto je napisano, apsolutna je istina. O svemu ovome mogu da posvedoce zitelji Velike Plane. Ruski vojnici su silovali sve sto je nosilo suknju, godine im nisu bile prepreka. Vazan im je bio alkohol i zene. Nedisciplinovana ruska vojska je umela da bude surovija od nemacke.

  • Robert - Pančevo

    23. februar 2017 | 19:36

    Moja baba, mrzela je Nemce i to šta su sve uradili ali se sećam da je rekla, Nemci su došli, okupirali ali se posle znao red, a Rusi kada su došli napravili su rusvaj, pokrali, uništili ono što Nemci nisu ni hteli da diraju, silovali itd.

  • 1991

    23. februar 2017 | 17:16

    Nemac dodje i kupi konja,Rus dodje i otme konja...to je ziva istina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA