Poznati srpski biznismen: Nudim platu 2.000 evra, ali nemam kome da je dam

- Nemamo problema sa novcem, ali nemamo stručnjake da ih platimo - kaže vlasnik "MK Grupe"

  • 34

Vlasnik "MK Grupe", Miodrag Kostić požalio se na skupu o posledicama prodaje poljoprivrednih preduzeća i zamljišta u Institutu ekonomskih nauka da mu fale stručnjaci.

Posao koji svi žele: Vlada neverovatno interesovanje za prekvalifikaciju u IT sektoru

- Tražim 10 agronoma koji će imati platu 2.000 evra da rade u mojoj firmi u Ukrajini i ne mogu da ih nađem. Ako ima neko ko zna dobre agronome, neka mi kaže. MK nema problema sa novcem, imamo da uložimo u proizvodnju jabuka ili paradajza, ali nemamo kadrove - naglasio je Kostić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vlasnik "MK Grupe" komentarisao je i da za srpsku privredu nije problem porez na dobit preduzeća, već brojni nameti.

- Mi imamo ekstramali porez na dobit preduzeća. Neka ga dignu slobodno sa 15 na 25 odsto. Ali neka ukinu svih onih 385 dažbina koje plaćamo, a koje nemaju nikakvog smisla.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nezaposleni agronom

    24. februar 2017 | 10:30

    Gospodine Kosticu, ja sam dip.ing.poljoprivrede sa diplomom koju nisam kupila, nestrucna kao sto Vi kazete, zato sto od politickih pulena nisam ni dobila priliku negde da radim, radim posao za koji se nisam skolovala pa sam se u toj oblasti lepo snasla.Zamislite samo da je meni i mojim kolegama pruzena prilika za nagodradnju i usavrsavanje!Pristala bih za mnogo manje novca samo da radim ono za sta sam se skolovala ali nazalost, ja imam ime, prezime i diplomu a nisam politicki angazovana zato sto imam i obraz i moral.Pozdrav u ime svih nezaposlenih kolega!

  • Vasa

    24. februar 2017 | 09:47

    Pa daj im to u Srbiji pa će raditi a i neznam zašto proizvodnja u Ukrajini pored tolike zemlje u Srbiji?

  • M

    24. februar 2017 | 10:21

    Koje lazi strasno pa zar je moguce da i dalje misle da je narod toliko glup da naseda na njihove price pa to nema ni u nemacku gluposti strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA