Američke demokrate izabrale novog lidera: Tom Perez će prevoditi borbu protiv Trampa (FOTO)

Perez je bio ministar rada u administraciji Baraka Obame, a u prvom krugu glasanja nedostajala su mu samo dva glasa da bi postao naslednik Hilari Klinton

  • 1

Američke demokrate su u drugom krugu glasanja za novog lidera stranke izabrale bivšeg ministra za rad Toma Pereza koji ima zahtevan zadatak da obnovi partiju i bude na čelu opozicije republikanskom predsedniku Donaldu Trampu, javio je Rojters.

Spremaju plan sa Fejsbukom za smenu Trampa, ovaj dokument otkriva njihovo glavno oružje

Demokrate nisu uspele da u prvom krugu glasanja izaberu novog lidera, ali su to učinile u drugom krugu. Birali su između Pereza i Kita Elisona iz Minesote.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Izbori za novog lidera Nacionalnog komiteta Demokrata okupili su na stotine stranačkih zvaničnika, donatora i aktivista u Atlanti, prenosi AP.

Perez je bio ministar rada u administraciji Baraka Obame, a u prvom krugu glasanja nedostajala su mu samo dva glasa da bi postao naslednik Hilari Klinton. Pereza je za novog lidera izabralo 427 članova stranke sa pravom glasa.

I predsdednik Tramp je imao komentar na izbor novog lidera:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    26. februar 2017 | 20:33

    Demokratska nacisticka, sorosevska rokvelerovska, roksildska alijansa navali !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA