SEKS DROGA I ROKENROL: U Rusiji konzumiraju drogu zbog "Bitlsa"

Bitlsi su uticali na konzumiranje droge u modernoj Rusiji tvrde u ruskom Ministarstvu zdravlja

  • 0

Šef odeljenja za borbu protiv droge i alkoholizma u ruskom Ministarstvu zdravlja, Jevgenij Brjun rekao je da neobuzdano konzumiranje droge u modernoj Rusiji vodi poreklo još od "Bitlsa" i eksperimentisanja ovog britanskog rok sastava sa psihodeličnim supstancama.

- Nakon što su "Bitlsi" posetili indijske hramove kako bi proširili svoju svest oni su ideju promene mentalnog stanja putem droge približili ljudima - rekao je on i dodao da je sve počelo kada su kompanije shvatile da drogu možete prodati, zadovoljstvo i sve što ide uz to.

Moderne reklamne kampanje aktivno promovišu različita "zadovoljstva", uključujući drogu, čime se potkopava medicina, rekao je Brjun na konferenciji za novinare u Moskvi i apelovao da mediji moraju više da promovišu kampanje protiv droge i zdrav način života.

U Rusiji ima oko 5 miliona narkomana, što je povećanje od 60 odsto od 2000. godine, rekao je šef federalne službe za kontrolu droge Viktor Ivanov.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA