TELEGRAF OTKRIVA: Koja je veza između atentata na Raičevića i paljenja "ferarija"

Vlasnik "ferarija" Milan Kaloštrović blizak saradnik sina Svete Marovića, Miloša, koji je u sukobu sa Andrijom Draškovićem, čiji je rođak Boško Raičević raznet pre nekoliko dana na Dorćolu

  • 1

Paljenje skupocenog automobila u centru Beograda nastavak je svojevrsnog rata koji se ovih dana vodi na beogradskim ulicama u kome učestvuju dva zavađena kriminalna klana, saznaje Telegraf.

Naime, vlasnik "ferarija", trgovac nekretninama iz Petrovca, Milan Kaloštrović u bliskim je vezama sa sinom funkcionera DPS-a Svetozarom Marovićem, Milošem, sa kojim ima brojne poslovne veze. Marović "junior", inače, odranije je u sukobu je sa Andrijom Draškovićem, čiji je rođak i bliski saradnik Boško Raičević raznet pre nekoliko dana na Dorćolu.

- Ovaj sukob između dva klana traje nekoliko godina. Započeo je u Budvi, kada je Miloš Marović, koji je bio sa društvom u bašti poznatog restorana "isprozivao" Andriju Draškovića. Pošto se dole zna "ko kosi, a ko vodu nosi", Drašković je mogao samo da napusti restoran i da pripreti Maroviću da će mu platiti zbog ovog poniženja kad-tad. Tu pretnju je biznismen i ostvario nekoliko meseci kasnije, kada je Marović doputovao u Beograd i izašao u poznati restoran " Ke pasa". Marović je sedeo sa devojkom, kada se pojavio Andrija sa telohraniteljima i nasrnuo na njega. Andrija je uzeo revolver svom telohranitelju i prišao Marovićevom stolu. Stavio  mu je pištolj na čelo i rekao: "Marš odavde! Da te više nisam ovde video! Marović i njegova pratnja su poslušali ovu pretnju i odmah krenuli ka Crnoj Gori - kaže naš izvor dobro upućen u dešavanja u kriminalnom svetu.

On navodi da je do tada Miloš Marović bio redovni gost beogradskih kafana i splavova, a nakon ovog incidenta, on se, barem javno, nije pojavljivao u Beogradu.

- Pošto Kaloštrović važi za jednog od najbližih saradnika Marovića, paljenje njegovog automobila predstavlja sigurnu opomenu. Kada se uzme u obzir da je auto zapaljen samo nekoliko dana nakon ubistva rođaka Andrije Draškovića, ne treba mnogo da se saberu dva i dva i uvidi rat koji trenutno vode dva crnogorska klana u Beogradu. Kako je počelo, teško da će se na ovome završiti, i eskalaciju sukoba tek treba očekivati - ocenjuje naš sagovornik.

Podsetimo, Andrija Drašković je trenutno u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. On tamo izdržava ostatak devetogodišnje robije za ubistvo “Surčinca” Zvonka Plećića Pleće.

Milan Kaloštrović je trenutno u Crnoj Gori, a u beogradskim medijima je pominjan nedavno, jer je prošlog meseca otvorio kafić u centru Beograda. Tvrdi da ne poznaje ljude po Beogradu i da je paljevina "greška".

Ispraćaj posmrtnih ostataka Boška Raičevića biće danas na Novom groblju u Beogradu, dok će sahrana biti obavljena u porodičnoj grobnici u selu Ozrinovići, odakle su rodom njegovi roditelji.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bijeograd

    26. jun 2012 | 22:25

    "Milan Kaloštrović je trenutno u Crnoj Gori, a u beogradskim medijima je pominjan nedavno, jer je prošlog meseca otvorio kafić u centru Beograda." E, a sto ja ne mogu da otvorim kafic u BG... a rodio sam se u njemu, i moj tata, i njegov tata, i ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA