≫ 

Ako vas ujede pas, a želite odštetu od grada - moraćete da uradite jednu bizarnu stvar

Fotografija, kako dodaje Gajić, treba da pokaže da li je u pitanju lutalica ili pas koji ima vlasnika, jer bi u tom slučaju, građanin odštetu trebao da traži od vlasnika koji ga je pustio na ulicu

  • 26

Kako bi stali na put lažnim prijavama za ujede pasa i plaćanju višestrukih odšteta, u Valjevu su odlučili da od oštećenih građana traže dodatne dokaze. Tamo je, naime, prošle godine isplaćeno 23,7 miliona dinara naknade štete zbog ujeda napuštenih pasa, što je samo 300.000 dinara manje  u odnosu na ono što je isplaćeno u Beogradu.

Za 2 godine Grad Beograd platio 200 miliona dinara građanima koji su prijavili napad lutalice

Luku (8) izgrizao komšijin pas, ima 100 šavova na sebi: Lice i vrat su mu u dubokim ranama

Valjevci će od sada, pored lekarskog izveštaja morati da prilože i sliku psa, da bi lokalne vlasti utvrdile da li se zaista radi o lutalici.

- Suma koju smo isplatili je u odnosu na Beograd, koji je daleko veći grad, enormna! Odgovorno tvrdim da je bilo velikih zlopotreba i lažnih ujeda. Imali smo sugrađanina koga je u maju pas ujeo za ruku, u septembru za levu, a u decembru za desnu nogu. Da li je to moguće?

Osnovni problem je što podnosilac zahteva za naknadu štete prilaže samo lekarski izveštaj da je došlo do ujeda životinje, ali nemamo fotografiju kao dokaz - priča Milan Gajić, odbornik u skupštini grada i predsednik komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica, prenosi Alo.

Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

Fotografija, kako dodaje, treba da pokaže da li je u pitanju lutalica ili pas koji ima vlasnika, jer bi u tom slučaju, građanin odštetu trebao da traži od vlasnika koji ga je pustio na ulicu.

- I ove godineje za naknade u vbudžetu planirano više od 20 miliona dinara, ali verujem da taj iznos možemo smanjiti eliminacijom neosnovanih, lažnh prijava. Komisija ima za cilj da spreči zloupotrebu, a ne da ošteti nekoga - kaže Gajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlaja

    27. februar 2017 | 08:57

    Gluposti. Pa ja cu slikam bili kog psa lutalucu. To nije nikakav dokaz

  • Jankoo

    27. februar 2017 | 08:50

    U pravu su oni da je bilo laznih ujeda, ali brate mili kako da slikam psa u delicu sekunde dok me ujeda nije mi jasno :D

  • Zeka

    27. februar 2017 | 08:52

    Moj poznanik ima razmazeno i bezobrazno dete pa kada su dosli kod mene u goste udario je mog psa stapom i rascepao mu uvo,pas se odbranio i zubima ga dohvatio po ruci,nista strasno ....uglavnom uzelili su odstetu od jednog grada...kada sam to cuo zgadili su mi se....ljudi su stoka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA