U svakom trenutku može da dođe do neverovatnog razaranja: Širom Severne Koreje je sakriveno na hiljade tona hemijskog oružja

Upozoreno je da poseduje i velike zalihe nernog agensa kojim je ubijen polubrat severnokorejskog lidera

  • 2

Ministar spoljnih poslova Južne Koreje Jun Bjung-se, upozorio je da Severna Koreja ima na "hiljade tona hemijskog oružja" širom zemlje i pozvao da se suspenduje iz Ujedinjenih nacija.

Moguća SMRTNA KAZNA za ubice Kim Džong Nam-a (FOTO)

Bjung-se se poziva na Konvenciju o hemijskom oružju u svetlu ubistva polubrata severnokorejskog liera Kim Džong Una.

- Severna Koreja i njeno brzo rastuće oružje za masovno uništenje, kao i mogućnosti raketa, uključujući hemijsko oružje, postalo je najozbiljnija pretnja međunarodnom miru i bezbednosti - rekao je ministar.

Ministar diplomatije Južne Koreje pozvao je na razmatranje vanrednih mera koje bi mogle da "dovedu do suspenzije prava i privilegija Severne Koreje kao članice UN".

Takođe, upozorio je na njihove zalihe VX, nervnog agensa za koji se veruje da je korišćen prilikom ubistva Kim Džong Nama.

- Nedavno ubistvo je poziv za buđenje svih nas, da Severna Koreja poseduje hemijsko oružje i da je spremna da ga koristi - rekao je on i dodao da bi države trebalo da usvoje Konvenciju o hemijskom naoružanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA