Gorana Dželatovića Ajkulu, telohranitelja holividskih zvezda, Kinezi su dočekali bolje od Tita i Bate Živojinovića! (FOTO)

Goran Dželatović uputio novčana sredstva u osnovnu školu Huo Shao Ling u kineskom gradiću Lianjiang, i sagradio je biblioteku

  • 1
Goran Dzelatović Foto: privatna arhiva

Goran Dželatović, sa nadimkom „Ajkula“, posebna je ličnost. Telohranitelj velikog broja zvezda iz šou biznisa, živi u Londonu, a brinuo se o nekoliko istaknutih umetnika, kao što su: Dženifer Lopez, Naomi Kempbel, Madona, košarkaški Drim tim SAD  na OI u Londonu

>>> ENGLESKA MUZIČKA ZVEZDA DOŠLA DA NAVIJA ZA BRITANCE NA DEJVIS KUPU: Sajmon Veb sleteo u Beograd u pratnji srpskog telohranitelja!

>>> Madonin telohranitelj u majici Delija bodrio Marka Grujića protiv Arsenala (FOTO)

Veliki je humanista i pasionirani zaljubljenik u Crvenu zvezdu, kao i londonski Arsenal, čije utakmice ne propušta već 20 godina, ukoliko ga poslovne obaveze ne odvedu na neko drugo mesto van prestolnice Velike Britanije.

Ajkula je veliki humanista, malo govori o tome, ali puno radi na tome.

Jedna od genijalnih Goranovih akcija je i pomoć koju je uputio u osnovnu školu Huo Shao Ling u kineskom gradiću Lianjiang. Sagradio je biblioteku koja je dobila ime po njegovoj kćerci - Liliana Dželatović, renovirao i proširio objekte škole, izgradio teren za fudbal i košarku.

Foto: privatna arhiva Foto: privatna arhiva

Na ideju za pomoć mališanima školarcima u ovom malom kineskom mestu došao je nakon razgovora sa prijateljem Kinezom koji je iz Lianjianga, a živi i radi u Londonu.

- Pričali smo o deci, i on i ja imamo decu, i onda mi je rekao kako u njegovom rodnom mestu deca u školi imaju teške uslove, počevši od toga da u učionicama nema ni poda, već samo prašina, zemlja, blato... Nemaju ni biblioteku, o terenima za sport da i ne pričamo.

- Rekao sam mu da možemo da organizujemo aukciju na kojoj ćemo prodati sve fudbalske dresove koje skupljam godinama, koji su izuzetno vredni, jer to su dresovi sa autogramima velikih svetskih fudbalskih asova. To smo i učinili, nakon aukcije skupili smo određenu svotu novca koja nije bila dovoljna da se sve planirano uradi, pa sam dodao i svoj novac, nakon čega se počelo sa rekonstrukcijom čitave škole“ – objašnjava Dželatović.

Foto: privatna arhiva Foto: privatna arhiva

Nakon godinu dana, škola je ugledala novu svetlost dana, i sa nekadašnjih 80 došla do 150 učenika koji je pohađaju. Obnoljena je zgrada škole, napravljena biblioteka, napravljeni košarkaški i fudbalski teren, svlačionice sa tuš kabinama, ograda oko škole… Zasađena su drva, a jedno posebno drvo kupio je Goran, zasadio i dao mu je ime Maksimus po psu rotvajleru kojeg je imao 10 godina a koji je uginio 2015.

Čelnici škole iz malog mesta Lianjiang priredili su svečanost za ktitora ove škole - Srbina Gorana Dželatovića, koji je dočekan na najvišem mogućem nivou. Imenovan je za počasnog predsednika osnovne škole Huo Shao Ling i tabla sa zahvalnicom i njegovim imenom postavljena je na ulazu.

Dželatovića su ispred škole dočekali kineski pioniri sa crvenim maramama i kravatama, kao što su nekada u Kini dočekivali Tita ili Batu Živojinovića.

- Cveće, deca, pioniri, njihove a zatim i moje suze radosnice. Bilo je izuzetno lepo i dirljivo. Tako malo treba da čovek odvoji od sebe, svoje svakodnevnice i života i učini radost nekome za koga i nije znao. Čiji život je jako težak, iako tek započinje svoju putanju. Kada vidite da ste tim divni, čistim dušama i bićima doneli radost, novi i bolji život i svakodnevnicu, doživite neki poseban osećaj, koji će u vama ostati zauvek, dok ste živi.

Goran Dzelatovic i deca

- Tako se ja danas osećam i ponosan sam na sve - rekao je Dželatović.

Pioniri su Goranu staviliu crvenu kravatu, što je u Kini znak velikog poštovanja, a njihove suze radosnice su rekle koliko im znači sve šta je za njih učinio. Pored dece Gorana su došli da vide i pozdrave i roditelji, svi učitelji i mnogi drugi stanovnici malog kineskog gradića udaljenog od Guangžua (koji je prvi veći veliki gradu u blizini) osam sati vožnje. Sve je to zabeležila i kineska TV stanica za koju je Dželatović dao intervju.

- Doneo sam još osam dresova koji će ići na aukciju, a najavio sam i da ću prilikom sledeće posete dovesti sa sobom i veliko fudbalsko trenersko ime koje će ostati četiri dana sa njima i raditi sa malim fudbalerima iz ove škole, koji žive u okolnim, jako siromašnim selima. Nastaviću sa ovim humanitarnim radom, jer svako živo biće zaslužuje šansu, bolji život, a svi mi koji možemo da izdvojimo bar mali delić sebe i pomognemo, učinićemo više nego što možemo da pomislimo i sanjamo. Naše malo, njima znači sve“ – zaključio je Dželatović.

Toplinu njegovog srca osetio je i juniorski hokejaški tim Crvene zvezde, kojima je prošle zime poklonio zimske jakne.

Briljantni Srbin velikog srca, za sve meridijane.

(D.S./N. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase

    7. mart 2017 | 14:44

    Humanista mesto da pomaže našoj deci on pomaže žutim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA