Da Vasilije ima normalan život: Udružimo snage i pomozimo ovom preslatkom dečaku!

Upišimo 247 i pošaljimo SMS na 3030

  • 2

Vasilije se najnormalnije razvijao u maminom stomaku sedam meseci, ali zbog njegovog nestašluka, lekari su odlučili da on upozna svog starijeg brata i roditelje malo ranije.

Ne odustaje dok ne pobedi: Zbog Aleksandra Đorđevića danas budimo kao jedan

Naime, Vasilije je bio jako hiperaktivan u stomaku, pa je tako odlučio da čvrsto drži pupčanu vrpcu u svojim ručicama. Kako ne bi došlo do nekih komplikacija, hitno je izazvan porođaj. Zbog komplikacija koje su nekoliko dana kasnije usledile, Vasiliju je dijagnostikovan Vestov sindrom, tačnije najteži oblik epilepsije. Njegov maleni mozak je teško oštećen, ima mentalnu retardaciju, ne sedi, ne može da stoji, ne ispušta zvuke, a ima 18 meseci.

Vasilije ima starijeg brata Strahinju (6) koji ne ode u vrtić, a da ne poljubi svog malog brata, a čim nauči neku novu pesmu, on je brže-bolje otpeva Vasi kako bi ga uspavao. Lekari smatraju da Vasilije ima odličnih potencijala za napredak, pa su mu zato neophodni određeni lekovi i fizikalne terapije.

Zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalaze njegovi roditelji, moramo udruženim snagama da pomognemo ovog preslatkom dečaku.

Upišimo 247 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom na linku e-doniraj.

Da Vasilije ima normalan život! Budimo humani!

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA