≫ 

Francuski predsedniči kandidat pozvan na sud jer je lažno zapošljavao ženu i decu u parlamentu!

"Nemam nameru da se povučem iz trke za predsednika, boriću se do kraja"

  • 0

Predsednički kandidat republikanaca na predstojećim izborima Fransoa Fijon dobio je poziv od sudija, zbog navoda da je supruzi i deci dao lažna radna mesta u parlamentu, javio je francuski "Žurnal di dimanš".

Fransoa Fijon republikanski kandidat za predsedničke izbore u Francuskoj

List navodi da je poziv koji su sudije uputili Fijonu razlog iz kog je on odložio posetu Pariskom poljoprivrednom sajmu, preneo je Rojters.

Konzervativni predsednički kandidat u Francuskoj, Fransoa Fijon, rekao je danas da se neće povući iz trke za predsednika, uprkos tome što je dobio poziv od sudija zbog navoda da je supruzi i deci dao lažna radna mesta u parlamentu, javio je francuski "Žurnal di dimanš".

- Neću popustiti, neću se predati, neću se povući, boriću se do kraja - rekao je Fijon u govoru, prenosi Rojters.

Fijon je takođe rekao da će se odazvati sudskom pozivu i saslušanju zakazanom za 15. mart, ali je ponovo izjavio da je nedužan, a da mu je porodica samo "asistirala" u političkoj karijeri. U saopštenju novinarima Fijon je naveo da je meta "političkog atentata", dodavši da se na ovaj način ubijaju i francuski predsednički izbori.

Francusko tužilaštvo je odlučilo da protiv konzervativnog predsedničkog kandidata Fransoa Fijona pokrene sudsku istragu zbog navoda da je supruzi i deci dao lažna radna mesta u parlamentu nakon preliminarne istrage koja je započeta 25. januara. Na spisku optužbi pominje se i pronevera javnih fondova.

Fijon je bio među glavnim kandidatima za francuskog predsednika, ali je njegova kandidatura oslabljena ovim optužbama. On je priznao da je zaposlio suprugu i decu, ali tvrdi da je reč o stvarnim poslovima i radnim mestima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA