Gospodin, mega car: Šerbedžija oduševljavao publiku rečima, film kasnio 15 minuta (VIDEO)

- Ja sam glumac, ali se osećam kao gost na filmu - rekao je proslavljeni filmski mag

  • 4

U okviru programa FEST 45 GALA večeras je na velikom platnu Sava centra premijerno prikazana ratna drama "Oslobođenje Skoplja", čiji je scenario pisao Rade Šerbedžija. Međutim, zbog izuzetno zanimljivog govora koji je proslavljeni glumac održao, film je kasnio 15 minuta, ali publika se nije bunila. Naprotiv.

Premijera drame "Oslobođenje Skoplja" danas na FEST-u (VIDEO)

Ustanova kuluture na Paliluli zvanično ponela ime "Vlada Divljan" (FOTO)

Na sceni ga je dočekao jak aplauz, koji je potrajao. Iako se očekivalo da će održati govor o filmu za koji je pisao scenario, Šerbedžija je uputio jake reči punoj dvorani Sava centra povodom otvaranja bioskopa u Ustanovi kulture "Vlada Divljan".

- Bioskop je nešto užasno značajno, film je postao nemoguće opasan i mnoge stvari koje se danas dešavaju, oštrije se iznesu u filmu nego u teatru koji je stariji od filma. Beograd je bio grad i jeste grad koji je dao toliko mnogo filmskih režisera, a film pripada režiserima. Ja sam glumac, ali se osećam kao gost na filmu - rekao je.

Dodao je da je film umetnost režije, tih, kako ih je nazvao, "čudnih momaka", čiji život počinje u malim kino klubovima, gde izrastaju u Živojina Paunovića, Dušana Makavejeva, Slavoljuba Stefanovića.

- Oni tamo, u beogradskim kino klubovima postanu fenomenalni režiseri iz Beograda. I tako ih svi znaju, kao fenomenalne režisere iz Beograda - kaže Šerbedžija.

- To je nešto vrlo značajno i jako u tradiciji beogradske kulture, za mene je film jedna od najjačih umetničkih disciplina. Zato sam srećan što otvarate bioskop i naročito sam srećan što nosi ime jednog tako elegantnog umetnika, gospodina Vlade Divljana - zaključio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA