Ruska i sirijska vojska po DRUGI PUT oslobodile Palmiru: Džihadisti proterani iz grada (FOTO) (VIDEO)

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je danas predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da je sirijski grad Palmira potpuno preuzet od Islamske države

  • 0

Vladine snage Sirije danas su u borbi protiv Islamske države ponovo ušle u grad Palmiru, pokušavajući da ga preotmu od ekstremista, nakon što su nad njim izgubili kontrolu u decembru prošle godine, prenosi Sana.

Džihadisti beže iz Palmire: Miniraju kuće i puteve dok ih sirijska vojska bombarduje (VIDEO)

Agencija navodi da su vladine snage ušle u arheološko područje grada, a potom i u sam grad, a tokom napada ekstremisti su se razbežali.

ISIS se, dodaje se, suočava sa poteškoćama u odbrani od nedelje, kada su se vladine snage već približavale predgrađu Palmire.

Grad je skoro napušten, rekao je direktor aktivističke mreže za vesti Palmire Muhamed Homsi, a ISIS je evakuisao svoje rođake u nedelju.

Grad je ozbiljno oštećen i mnoge baštine su uništene tokom građanskog rata u Siriji koji je ušao u svoju šestu godinu.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je danas predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da je sirijski grad Palmira potpuno preuzet od Islamske države, prenosi agencija RIA, pozivajući se na saopštenje portparola Kremlja Dmitrija Peskova.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Sirijska armija preuzela je grad uz pomoć ruskog vazduhoplovstva, koji je Islamska država dva puta osvajala, saopštio je ranije Peskov.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA