Srpska posla: Vaučer za odmor od 5.000 prodaje za 3.000 dinara! (FOTO)

Vlasnik vaučer prodaje zbog manjka slobodnog vremena

  • 3

Građani Srbije putem oglasa preprodaju sve i svašta, pa i vaučere za odmor. Upravo jedan takav osvanuo je u Halo oglasima, a vlasnik vaučera koji je vredan 5.000 prodaje za 3.000 dinara. 

Kako da se prijavite za turističke vaučere i šta ne ulazi u njihovu vrednost?

NAJLUĐI OGLAS ZA KUPOVINU STANA U PANČEVU: Čak je nacrtao i kakve sobe želi (FOTO)

Vlasnik je napisao u oglasu da ga prodaje zbog manjka slobodnog vremena, i da vaučer važi za hotele u Kovinu. Kako smo uspeli da saznamo kada samo pozvali prodavca, on je vaučer dobio kao nagradu na jednom takmičenju.

Mada na prvi pogled deluje kao da prodaje vaučer u vrednosti od 5.000 dinara koji država Srbija deli za odmore u našoj zemlji, u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija kažu za Telegraf.rs da nije reč o njima.

Foto: Halo Oglasi Foto: Halo Oglasi

Pomoćnik ministra za turizam Renata Pindžo kaže za Telegraf. rs da je inspekcija po prijavi naše redakcije isproveravala ovaj oglas, i ustanovila o kakvim se vaučerima radi.

- Isproveravali smo oglas. On nije više aktuelan, ali ono što je bitno jeste da se ne radi o vaučeru koji se odnosi na akciju Vlade odnosno Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, već o vaučeru koji je prodavac dobio od nekog hotelijera na takmičenju - kaže Pindžo.

Za odmor se prijavilo duplo više nego u istom periodu 2016.

Ona podseća da je 1. januara ponovo počela akcija podele vaučera za odmor u Srbiji, i to treću godinom zaredom.

- Zaključno sa petkom imamo prijavljenih 484 ugostitelja iz zemlje koji su se prijavili da dobrovoljno učestvuju u ovoj akciji. Takođe, sa današnjim danom imamo nešto manje od 11.000 građana koji su se prijavilo, što je duplo više nego u istom periodu prošle godine. To znači da će 60.000 vaučera bez problema biti utošeno a za ovu akciju je Vlada Srbije izdvojila 300 miliona dinara - navodi naša sagovornica.

Foto: Halo Oglasi Foto: Halo Oglasi

Prijavite zloupotrebe 

Pindžo je, s tim u vezi, pozvala građane ali i ugostitelje da prijave svaku vrstu zloupotrebe vaučera na koje naiđu.  

- Otvoreni smo i te kako za prijave građana i ugostitelja ukoliko uoče bilo kakvu nepravilnost u akciji. Tim povodom zajedno sa sektorom turističke inspekcije i lokalnim organima vlasti i inspekcijama trudićemo se i uložiti maksimalne napore da suzbijemo svaku moguću sivu ekonomiju i zloupotrebu jer nam je u interesu da građani iskoriste svoje pravo koje im država omogućava - ističe pomoćnica ministra za turizam Renata Pindžo za Telegraf.rs.

(Lj. R. / lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    3. mart 2017 | 21:18

    Pa sto je uklonjen? Valjda moze covek nekome da pokloni ili proda nesto sto je i sam dobio...

  • Lira ...

    3. mart 2017 | 20:37

    Daću ti crvenu...u kešu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA