≫ 

Beograd čuva Pikasovu tajnu svesku: Zavirite kroz nju u um velikog umetnika (FOTO)

Izložba je otvorena za posetioce svakog dana, osim ponedeljka, od 10h do 21h, u galeriji Kuće legata (Knez Mihailova 46)

  • 0

Nakon skoro sedam decenija od njenog prvog predstavljanja, beogradska publika u galeriji Kuće legata, od 19. januara do 5. aprila, ima priliku da pogleda dugoočekivanu izložbu "Pikaso – izbor dela iz Vollard Suite". A u okviru izložbe, i jedan poseban eksponat - Pikasovu svesku, odnosno, skicenblok u kom je skicirao svoja dela.

Pikaso ponovo među Srbima: Posle skoro 70 godina izložba koju svako mora da vidi (FOTO)

Tako u okviru postavke u Kući legata, pored odabrane selekcije od čak 84 rada koja krase čuveni Vollard Suite, originalnih Pikasovih tanjira, plakata, litografija, možete pogledati i retko izdanje umetnikove skicirke.

Neka od njegovih najpoznatijih dela prvo su skicirana upravo u ovoj svesci.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dela u okviru Vollard Suite nastala su kao rezultat Pikasove poslovne i prijateljske veze sa francuskim galeristom Ambroazom Volarom i stvarana su tokom sedmogodišnjeg perioda, od 1930. do 1937. godine.

Prva serija ovih radova predstavljena je javnosti i puštena u prodaju sa Pikasovim potpisom 1950. godine.

Izložba je otvorena za posetioce svakog dana, osim ponedeljka, od 10h do 21h, u galeriji Kuće legata (Knez Mihailova 46).

Cena ulaznice za odrasle je 500 dinara, dok je za učenike i studente, uz knjižicu odnosno indeks, cena 250 dinara.

Realizovana je u organizaciji slovenačke Galerije "Kos" i Kuće legata, koji su već tokom prošle godine uspešno predstavili izložbu dela Salvadora Dalija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA