≫ 

Mogerini nastavlja balkansku turneju: Ipak ide u Sarajevo, a posle je Kosovo očekuje u tajnosti i sa pojačanim patrolama

Satnica dolaska Mogerinijeve u Kosovsku Mitrovicu drži se u tajnosti, a pretpostavlja se da bi ona u grad na Ibru mogla da stigne nešto iza podneva

  • 6

Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini danas će nastaviti balkansku turneju posetom Sarajevu, a sledeće stanice su Tirana i Priština. Prema najavama, danas će boraviti i u Kosovskoj Mitrovici.

HAOS U SKUPŠTINI: Mogerini se obratila na srpskom jeziku, radikali vikali "Srbija, Rusija, ne treba nam Unija"

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je u petak da su radovi na glavnom ibarskom mostu ubrzani zbog današnjeg dolaska u Kosovsku Mitrovicu Federike Mogerini.

Vidljive su pojačane patrole Kosovske policije u blizini mosta, koji će danas posetiti Mogerini, a koji se uređuje sredstvima EU u iznosu od oko 1,2 miliona evra.

Sigurnosne mere pred dolazak Mogerinijeve su primetne jer je Kosovska policija razvukla žutu traku kako bi u delu Kolašinske ulice u blizini mosta zabranila parkiranje vozila.

Satnica dolaska Mogerinijeve u Kosovsku Mitrovicu drži se u tajnosti, a pretpostavlja se da bi ona u grad na Ibru mogla da stigne nešto iza podneva.

Kako prenosi portal Dnevnog avaza, Mogerini će ipak doći u Sarajevo.

Ta poseta je odložena u četvrtak nakon što avion u kojem je bila Mogerinijeva usled vremenskih uslova nije mogao da sleti u Sarajevo.

Ona će se u Sarajevu sastati sa članovima Predsedništva BiH, predstavnicima Saveta ministara i liderima vladajućih stranaka.

Mogerinijeva je juče bila u poseti Beogradu, turneju je započela u sredu u Podgorici, a potom je boravila u Skoplju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Црна Гора

    4. mart 2017 | 08:46

    А што у тајности, кад тамо цвијета демократија.

  • Cika Velja

    4. mart 2017 | 09:59

    Dooobra turneja...nesto kao Sirija,Irak,Libija... Gde god zavlaci prste,sad obilazi!?

  • Marijana

    4. mart 2017 | 09:59

    Radikali imaju i dalje tesko bolesnog vodu, kojem je prostastvo nesrazmerno sa obrazovanoscu. Verovatno su i njegovi sledbenici slicni, ali mislim, d nijedan ne moze da ga sudtigne u znanju, lskse je biti samo nevaspitan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA