≫ 

Tužna sudbina našeg Lazara: Rekao je ćerkici da će joj kupiti kroasane, čekala ga je 3 dana, a onda saznala istinu (FOTO)

"Rekao je ćerki da mora da radi i obećao da će joj kupiti kroasan za večeru"

  • 4

Tog kobnog dana je otišao na posao u sedam ujutru. Izašao je sa posla kako bi otišao na sahranu kod kumovske rodbine - počinje svoju priču Gordana Miljković, sestra pirotehničara Željka Nikolića, jednog od trojice nestalih čija su tela, nekoliko dana nakon eksplozije u Tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu, izvučena ispod ruševina.

Bili su najbolji drugovi, zaposlili se na isti dan, zajedno otišli i u smrt: Tragična sudbina pirotehničara iz Kragujevca (FOTO)

Njegovo telo pronađeno je uz njegove kolege i prijatelje kapetana Darka Kostića i pirotehničara Dejana Kovačevića.

- Posle sahrane vratio se nazad da radi u Tehničko remontni zavod. Zvala sam ga, ali mi je rekao da mora da radi, jer nekoliko dana unazad ima mnogo posla. Odlazio je u sedam izjutra, a vraćao se u sedam uveče... Tog dana, samo je stigao da mi kaže da se presvukao u radno odelo, i da mora na posao. Posle toga došlo je do eksplozije - priča Gordana.

U porodici Nikolića juče je vladao muk, a kroz dvorište u naselju Jabučar prolazile su desetine prijatelja i rođaka koji su izjavljivali saučešće.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda

Dušica Nikolić, njegova sestra od strica, kaže da se Željko dosta mučio poslednjih sedam godina nakon razvoda.

- Od tada je radio dva posla kako bi izdržavao porodicu. Znao je da dođe u tri ujutru, odspava par sati, pa ponovo ode na posao - kaže ona i dodaje:

- Mlađa ćerka je posebno bila vezana za njega. Tog jutra nije mogla da se razdvoji od njega. Grlila ga je, ljubila. Htela je da ostane kod kuće. Rekao joj je da mora da radi i obećao da će joj kupiti kroasan za večeru... Čekala je tri dana, a pričali smo joj da je tata na poslu. Sada smo joj rekli da ga više nema- otkriva ona.

Željko Nikolić je za sobom ostavio dve ćerke, Tijanu (12) i Tatjanu (19). U kući u kojoj je poslednjih godina bio oslonac, ostala je i njegova majka Jelica (73).

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan Bajić

    4. mart 2017 | 13:29

    Tuga,muka....grad Kragujevac obavezno da pomogne djeci

  • aat

    4. mart 2017 | 13:53

    Tuga

  • Mirko&Slavko.

    4. mart 2017 | 14:51

    Умор,преоптерећеност радника,лоши услови рада,несрећа...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA