Malinari na sastanku kod Nikolića

Savez srpske maline zahteva da jedinstvena akontna cena za celu Srbiju bude 1,43 evra i da se malina proglasi strateškim proizvodom

  • 1

Predstavnici Saveza srpske maline doći će u sredu u Beograd na pregovore sa predstavnicima Odbora za poljoprivredu, na inicijativu predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Sastanak bi, kako je saopštio Upravni odbor tog saveza u Užicu, trebalo da se održi u kancelariji predsednika Republike.

Prema rečima predsednika Saveza srpske maline Rada Šunjevarića, zbog tog sastanka suspendovani su do daljnjeg protesti koji su najavljeni od Vidovdana.

- Ukoliko ne budu prihvaćeni naši zahtevi da jedinstvena akontna cena za celu Srbiju bude 1,43 evra i da se malina proglasi strateškim proizvodom u Srbiji, mi ćemo početi sa blokadom puteva kao što smo i najavili - kaže Šunjevarić.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sony

    27. jun 2012 | 14:19

    DA BOG DA VAM "GRAD" OBRAO MALINE!!!!!!!!!!!!!! A evo zašto ovakav komentar: Ko su oni da blokiraju puteve i železnicu? Svake godine ista priča. Da li to znači , da ja železničar kada nisam zadovoljan platom, treba da štrajkujem tako što ću malinarima blokirati ulaze u njihove malinjake???Niko mene ne tera da radim za ovoliku platu. Niko ni njih ne tera da uzgajaju malinu ako nemaju računa! Čim se pojave na putevima ili prugama (gde je zakonom zabranjeno zadržavanje!!!!) i počnu da ometaju saobraćaj,odmah treba da ih motkom rasture,pohapse i optuže za UGROŽAVANJE saobraćaja! E kada im pukne po džepu,a to najviše boli,neće im više pasti na pamet da ometaju druge koji hoće da rade. PS. Valjda će početi da grmi i da pada led!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA