RIK proglasio kandidaturu Saše Jankovića za predsednika

Uz predlog kandidata podnete su ukupno 17.134 pravno valjane overene izjave birača

  • 42

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras Sašu Jankovića za kandidata za predsednika Republike na izborima raspisanim za 2. april na predlog Grupe građana "Za Srbiju bez straha".

Predati potpisi za kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije

RIK je utvrdio da je podnet blagovremen i potpun predlog kandidata za predsednika Repoublike i sva propisana dokumentacija. Uz predlog kandidata podnete su ukupno 17.134 pravno valjane overene izjave birača da podržavaju Jankovića.

RIK je utvrdio i da Grupa građana "Za Srbiju bez straha", predlagač proglašenog kandidata Saše Jankovića za predsednika Republoike, ispunjava uslove za određivanje predstavnika u prošireni sastav Republičke izborne komisije i biračkih odbora.

Potpisi podrške za kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije predati su u toku prethodne noći Republickoj izbornoj komisiji. Spiskovi sa potpisima građana koji podržavaju Jankovićevu kandidaturu doneti su u kutijama sa natpisom "Ljudi koje čekamo smo mi". Predao ih je bivši selektor košarkaške reprezentacije Dušan Ivković, isped Grupe građana "Za Srbiju bez straha".

Janković je 7. februara podneo ostavku na mesto zaštitnika građana i zvanično otpočeo svoju kampanju za predsedničke izbore.

Daljinac baner

Baneri, Izbori 2017

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA