≫ 

"Jesi li svesna da ćeš sada da umreš? A, posle ću ubiti i sebe": Devojka iz Despotovca brutalno pretučena

"Molila sam ga da me pusti da pozovem babu ili oca da se oprostim od njih"

  • 2

J. M. (18) iz Despotovca pretukao je njen dečko R. K. (21). Međutim, Osnovno tužilaštvo u ovom gradu je na osnovu lekarske dokumentacije to delo kvalifikovalo kao prekršaj iz oblasti javnog reda i mira, te odbacilo krivičnu odgovornost.

DETALJI ZATOČENIŠTVA DEVOJKE IZ TRSTENIKA: Plesačicu od bivšeg jedva spasla policija

Oni su bili u vezi šest meseci, a devojka je batine dobila posle proslave punoletstva njihovog zajedničkog rođaka u noći između 14. i 15. januara.

- R. je sve vreme bio u šanku i pio je, posle smo otišli zajedno kod drugara. Nije mu bilo dobro, pa smo izašli napolje. Bilo mu je muka. Seli smo ispred zgrade, odjednom je ustao i krenuo da me napada da ga varam. Krenuo je da me udara. Seo je na mene, držao mi ruku na ustima i u isto vreme i udarao. Ispitivao me je sa kim ga varam. Pošto od mene odgovora nije bilo, on me je udarao sve jače. Onda me je oborio na pod i počeo da me šutira. Kada se na trenutak smirio, molila sam ga da me pusti da pozovem babu ili oca, navodno da se oprostim od njih. On mi je rekao: „Jesi li svesna da ćeš sada da umreš? A znaš šta je najgore? Posle toga ću ubiti i sebe“ - priseća se devojka.

Iako je pokušala da pobegne, nasilnik ju je ponovo sustigao, oborio na pod i šutirao u noge, glavu, stomak, leđa... Od siledžije ju je spasao rođak koji je naišao.

Nesrećna J. je otišla 17. januara sa lekarskim izveštajem u policiju. Predala je i svoje fotografije sa modricama i njihovu prepisku u kojoj joj se R. izvinjava za batine.

- Ne postoji prijava, već samo njeno obaveštenje o događaju. U slučaju se ne stiču obeležja krivičnog dela za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već se događaj može kvalifikovati kao lake telesne povrede imajući u vidi izveštaj lekara, što se goni po privatnoj tužbi - navelo je tužilaštvo, obrazlažući šokantnu odluku.

Devojka kaže da slučaj nije odmah prijavila policiji, jer je u hraniteljskoj porodici i plašila se da je Centar za socijalni rad ne udalji iz opštine i ne premesti u neku drugu porodicu.

Socijalna radnica Gordana Dobrosavljević ističe da je J. dobra i vredna devojka, kao i da nikada nije pravila probleme.

Ona kaže da se devojka uplašila i zbunila posle događaja, ali da se uz pomoć socijalnih radnika javila lekaru i podnela prijavu policiji  i da se nadaju boljem ishodu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Blic/Foto Ilustarcija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko&Slavko.

    7. mart 2017 | 18:46

    Насилника одмах изоловати као вирус.Дебело га казнити,забранити приступ девојци.А осталима савет.Пратите мало те ваше" љубави",какви су када попију.Ако су склони алкохолу,лошем друштву,незаваравајте се да ће се променити.Четворо очи отворити.

  • Aca

    12. mart 2017 | 21:26

    Ne bi on ostao ziv da moju rodjaku tako maltretira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA