≫ 

Nova naredba Donalda Trampa: Zabranjuje ulaz u SAD muslimanima iz šest zemalja

Irak koji je bio uključen u zabrani koja je izdata u januaru, ovog puta je izostavljen sa spiska nakon što je vlada u Bagdadu pristala da poveća saradnju sa SAD o bezbednosnim proverama njenih građana koji se prijavljuju za vize

  • 4

Američki predsednik Donald Tramp izdao je novu izvršnu naredbu , kojom privremeno blokira ulazak u SAD stanovnicima iz šest zemalja koje su pretežno muslimanske, tokom revizije procedura za izdavanje viza, prenosi RT.

Obama prisluškivao Trampa: Donald mu poručio da je "bolestan"

Prethodna zabrana putovanja izdata je u januaru ali je blokirana od strane federalnih sudova. Nova zabrana uključuje zabranu izdavanja američkih viza građanima Irana, Libije, Sirije, Somalije, Sudana i Jemena u periodu od 90 dana.

Irak koji je bio uključen u zabrani koja je izdata u januaru, ovog puta je izostavljen sa spiska nakon što je vlada u Bagdadu pristala da poveća saradnju sa SAD o bezbednosnim proverama njenih građana koji se prijavljuju za vize.

Novi poredak nameće zastoj od 120 dana na prijem izbeglica iz ovih šest zemalja, dok je sirijskim izbeglicama trajno zabranjen ulaz u SAD. Nosioci zelene karte iz ovih zemalja neće biti ugroženi.

- Ako imate putne dokumente, ako zaista imaju vizu, ako su pravno stalni stanovnici, takvi ljudi neće biti uključeni u ovu zabranu - rekao je viši Trampov pomoćnik Kelien Konvej.

U periodu od 90 dana unutrašnja bezbednost treba da definiše novi set zahteva za putovanje u SAD i da preporuči restrikcije za zemlje koje ih ne ispunjavaju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA