≫ 

Presuda za bombaša: Bacio "kašikaru" na komšije - dobio 10 godina (FOTO)

Sud je uzeo u obzir kao olakšavajuću okolnost to što je optuženi stariji čovek i što niko od njegovih žrtava nije zadobio teške povrede

  • 1

Nišlija Dragan Vojinović (63) osuđen je prvostepeno na 10 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva jer je 20. avgusta prošle godine u niškom selu Sićevo bacio bombu na troje svojih komšija.

ISPOVEST SUSEDA BRAČNOG PARA PAVLOVIĆ: "Video sam da komšija na njih nešto baca, ali nisam znao da je BOMBA!"

"ČUO SAM EKSPLOZIJU, A ONDA ME JE OBLILA KRV": Stravični detalji tragedije bračnog para Pavlović na koje je BAČENA BOMBA!

Vojinović je "kašikarom" gađao Dušana Pavlovića (60), njegovu suprugu Vesnu (56) i njihovu rođaku Dušicu Pavlović, dok su traktorom ulazili u dvorište vraćajući se iz berbe šljiva. Od sigurne smrti ih je spasilo samo to što je bomba detonirala na nedovoljnoj udaljenosti za postizanje optimalnog efekta, pa su zadobili samo lakše povrede.

Dušana su geleri pogodili u obraz i ruku, njegova supruga okrznuta je po slabini, a njihova rođaka prošla je bez ikakvih povreda.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vojinović je nakon hapšenja negirao izvršenje dela, a pri takvoj odbrani ostao je i tokom sudskog postupka. Takođe, on je odbio da kaže i od koga je nabavio bombu koju je upotrebio za napad na prve susede. Međutim, osim izjave oštećenih, koji su ga videli neposredno pre nego što je na njih hitnuo "kašikaru", Vojinovića je teretio i DNK nalaz, jer su na kašiki bombe pronađeni njegovi biološki tragovi.

Prilikom odmeravanja kazne sud je uzeo u obzir kao olakšavajuću okolnost to što je optuženi stariji čovek kao i to što niko od njegovih žrtava nije zadobio teške povrede. Sa druge strane, stroga kazna mu je izrečena jer ih je napao sredstvom podobnim da izazove veoma teške posledice kao i zbog toga što je prilikom izvršenja dela postupao sa umišljajem.

Foto-Ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-Ilustracija: Profimedia/Alamy

Naime, ustanovljeno je da napad planirao jer su ga komšije uočile kako proviruje kroz kapiju neposredno pre nego što je na njih bacio bombu.

Motiv napada su poremećeni komšijski odnosi između Pavlovića i Vojinovićevog oca. Vojinović, koji se u pritvoru nalazi od 20. avgusta prošle godine, ostaće iza rešetaka do pravosnažnosti presude.

Daljinac baner

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AVRAM

    7. mart 2017 | 12:42

    Da je ubio komsiju dobio bi 3 godine a mozda i manje, zato sto nase sudstvo radi naopako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA