SAD obezbeđuje Južnoj Koreji protivraketni sistem odbrane

Severna Koreja je danas upozorila da vežbe vojski SAD i Južne Koreje vode Korejsko poluostrvo i severoistočnu Aziju ka "nuklearnoj katastrofi" i optužila Trampovu administraciju da vodi "ekstremnu" antisevernokorejsku politiku

  • 5

SAD raspoređuju moderan sistem protivraketne odbrane u Južnoj Koreji, u cilju jačanja svoje sposobnosti odbrane od severnokorejskih balističkih raketa, saopštila je danas Bela kuća.

U svakom trenutku može da dođe do neverovatnog razaranja: Širom Severne Koreje je sakriveno na hiljade tona hemijskog oružja

Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je novinarima da je severnokorejsko lansiranje četiri balističke rakete u more kod severozapadnih obala Japana rano jutros u skladu sa "istorijom provokativnog ponašanja" Pjongjanga, upozorivši da su SAD uz svoje saveznike protiv te pretnje, prenosi Rojters.

- Administracija (američkog predsednika Donalda) Trampa preduzima korake u cilju jačanja naše sposobnosti da se odbranimo od balističkih raketa Severne Koreje, kao na primer raspoređivanjem baterije THAAD u Južnoj Koreji - rekao je Spajser.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja je danas upozorila da vežbe vojski SAD i Južne Koreje vode Korejsko poluostrvo i severoistočnu Aziju ka "nuklearnoj katastrofi" i optužila Trampovu administraciju da vodi "ekstremnu" antisevernokorejsku politiku.

Ambasador Severne Koreje u UN Dža Song Nam je u pismu Savetu bezbednosti UN izneo tvrdnju da su vežbe koje su počele 1. marta "najneprikriveniji nuklearni ratni manevri" koji bi mogli da pokrenu "pravi rat", preneo je AP.

- Posledica toga je da se situacija na Korejskom poluostrvu ponovo polako približava rubu nuklearnog rata - zaključio je Dža.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrs92

    7. mart 2017 | 00:29

    Ne mozete nista malom debelom

  • Don Vito Corleone

    7. mart 2017 | 07:33

    Pa nije to Srbija da cim nesto nepase dizi avione i bombarduj... Sto sad Amerikanci ne bombarduju???? Koreju??? Rusiju????......

  • ABCD

    7. mart 2017 | 07:34

    Navijam za sever !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA