Baka Dara (97) morala u policiju: Jedva stigla u stanicu, vodile je dve ćerke jer je teško pokretna!

- Policija kaže da je po baku trebalo da dođu službenice, a one su odgovarale da je to posao policije - rekla je ćerka Vukosava

  • 7

Dara Knežević (97) iz Bačke Palanke morala je juče uz pomoć svoje dve ćerke da dođe u policijsku stanicu u Bačkoj Palanci kako bi se slikala i predala zahtev za izdavanje lične karte, uprkos tome što su službenici u obavezi da to urade kada je reč o o starim i iznemoglim licima.

Čak 190.000 penzionera nema novu ličnu kartu, ali će penziju ipak moći da podignu i posle januara!

Njena ćerka Vukosava kaže da su babu za nova dokumenta prijavili još 15. februara i od tad su zvali svaki dan policiju i službenike na šalterima. Međutim, do bake niko nije došao, iako je zakonom predviđeno da starim i iznemoglim osobama službenici treba da dođu na noge.

- Policija kaže da je po baku trebalo da dođu službenice, a one su odgovarale da je to posao policije - kaže Vukosava za "Blic".

Dara je lošeg zdravlja, ima ugrađen pejsmejker i teško se kreće.

- Kažu da mi lična karta treba i za smrt, pa da ne bih deci pravila probleme, odlučila sam da se malo pomučim - kaže Dara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    7. mart 2017 | 12:53

    Sta vi mislite?! Pa ne moze policijaja sve da stigne! Treba nocu biti privatno obezbedjenje, reketirati lokale,prodavati drogu po skolskim dvoristima. Nema se vremena za te gluposti.

  • Violeta

    7. mart 2017 | 13:33

    Tuga od drzave.

  • Izgubljeni

    7. mart 2017 | 13:00

    I sad kad ovo procitas kako da ti se ne smuci gde zivis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA