Oprez! Društvenim mrežama hara gola sajber seks razbojnica: Ne šaljite joj fotografije, ona ucenjuje i traži novac!

Zapretila je da će objaviti kompromitujuće materijale ako joj se ne isplati određena količina novca

  • 6
Devojka za kompjuterom, laptop, donji veš, krevet Foto: Profimedia/imageBROKER

Istarska policija je saopštila kako su u poslednja dva dana primljene prijave dvojice muškaraca od kojih je nepoznata žena iznuđivala novac u zamenu da ne objave njihove kompromitujuće fotografije i snimke.

Plavuša POMERILA GRANICE: Bradavice joj štrčale, a ona raširila noge do neviđenih granica (VIDEO)

Policija je upozorila građane da pripaze s kim i kako komuniciraju na društvenim mrežama nakon što su zaprimili prijave dvojice muškaraca koji su postali žrtve prevare golišave žene koja je od njih želela da iznudi novac, piše Večernji.hr.

Naime, istarska policija navela je da su od dvojice muškaraca nepoznati počinioci pokušali iznuditi novac u zamenu da ne objave njihove kompromitujuće fotografije i snimke.

Obojica muškaraca su početkom marta od nepoznate ženske osobe putem aplikacije za komunikaciju na društvenoj mreži, zaprimili dolazni video poziv. Žena je bila potpuno gola te je nakon kraće komunikacije sa muškarcima, došla do njihovih privatnih fotografija i video snimaka. Ona im je potom zapretila da će objaviti navedene kompromitujuće materijale ako joj se ne isplati određena količina novca.

Oštećeni su odbili da joj daju novac, nakon čega je žena na profilu jednog od muškarca na društvenoj mreži objavila njegov kompromitujući snimak. Tamošnja policija zbog toga apeluje na građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama pogotovo kada komuniciraju s nepoznatim osobama.

Ukoliko vas osoba podstiče na slanje intimnih fotografija ili seksualno eksplicitno ponašanje, vodite računa o tome da može iskoristiti vaše poverenje jer ne znate ko se nalazi s druge strane nepoznatog profila. Slanje fotografija nagog tela ili skidanje pred veb kamerom nikada nije dobra ideja, bez obzira koliko poverenja imate u osobu s kojom komunicirate. Naime, kada nešto pošaljete, potpuno gubite kontrolu nad poslanim. Čak i kada obrišete objavljenu fotografiju ili snimak ili kada to obriše onaj ko je objavio, ne možete znati da li je taj materijal u međuvremenu možda neko drugi sačuvao. Ukoliko osoba kojoj ste poslali intimne fotografije ili snimke ili koja vas je navela na seksualno eksplicitno ponašanje pa snimila, preti da će objaviti kompromitujući materijal, prijavite to policiji. Ne brišite sadržaj komunikacije sa počiniocem kako bi policijski službenici lakše utvrdili identitet osobe koja vam preti i traži od vas da nešto učinite na svoju ili tuđu štetu – upozoravaju iz istarske PU.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    7. mart 2017 | 17:33

    Ovo je biznis još od kad postoji internet. Ako su ljudi stvarno kreteni pa joj pošalju svoje gole slike, onda neka plate za glupost. To je ceo tim. Nije ta sama.

  • Iju

    7. mart 2017 | 17:24

    Neka,ako ima klenova nek se pecaju

  • MinaGogi

    7. mart 2017 | 17:54

    Nemoj pa se ne boj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA