Špijun koji je sastavio dosije protiv Trampa vratio se na posao

Tramp je za kompromitujuće navode u dosijeu rekao da su "lažne tvrdnje" koje su izmislili njegovi politički protivnici

  • 1

Nekadašnji britanski špijun Kristofer Stil koji je sastavio "eksplozivni" i nepotvrđeni dosije o aktivnostima Donalda Trampa u Rusiji počeo je ponovo da radi.

SVET BRUJI O IZVEŠTAJU BRITANSKOG AGENTA O TRAMPU: Ovo nije smelo da procuri u javnost, jedan detalj šokirao sve

Stil koji radi za privatnu bezbednosnu kompaniju rekao je danas da je "veoma zadovoljan" što se vratio na posao u Londonu posle dužeg perioda skrivanja i da ništa više neće komentarisati.

Bivši britanski špijun koji je radio u Moskvi početkom 90-ih sastavio je u vreme američke predsedničke kampanje 2016. godine dosije koji sadrži navode o povezanosti Trampovih saradnika s ruskim zvaničnicima kao i tvrdnje o Trampovim seksualnim odnosima s prostitutkama u moskovskom hotelu.

Tramp je za kompromitujuće navode u dosijeu rekao da su "lažne tvrdnje" koje su izmislili njegovi politički protivnici.

Dosije o Trampu mesecima je kružio u Vašingtonu, ali su navodi iz njega objavljeni tek sredinom januara, pošto su ih obaveštajne službe uključile u poverljiv izveštaj o hakerskim napadima. U tom izveštaju navodi se da je Rusija organizovala hakerske napade na saradnike predsedničke kandidatkinje Hilari Klinton kako bi se pomoglo Trampu na izborima.

Stil se sakrio sredinom januara posle vesti da su u izveštaj o hakerskim napadima uključeni njegovi navodi o kompromitujućem materijalu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA