Janković: Ono što je dobro za žene, dobro je i za državu

Janković je u saopštenju dostavljenom medijima obraćajući se građanskim aktivistkinjama i stručnjakinjama u oblasti rodne ravnopravnosti povodom 8. marta, rekao da žene, iako čine više od 51 odsto stanovništva Srbije, i dalje trpe diskriminaciju na najteže načine

  • 9

Predsednički kandidat Saša Janković kaže da žene žive teže, da im je život manje zaštićen, teže se zapošljavaju od muškarca i poručuje da poricanje te stvarnosti odmaže i ženama i muškarcima i celom društvu. On je u saopštenju dostavljenom medijima obraćajući se građanskim aktivistkinjama i stručnjakinjama u oblasti rodne ravnopravnosti povodom 8. marta, rekao da žene, iako čine više od 51 odsto stanovništva Srbije, i dalje trpe diskriminaciju na najteže načine.

Janković razgovarao sa penzionerima

Janković: Vratićemo osmeh građanima

U saopštenju Janković navodi da je osnovao svoj Savet za rodnu ravnopravnost koji će, kako kaže, postojati i posle izbora, a građanske aktivistkinje i stručnjakinje u oblasti rodne ravnopravnosti pozvao je da mu pomognu na putu uspostavljanja socijalne pravde, koja jedina oslobađa pun potencijal društva i svih njegovih članova.

Aida Ćorović, Biljana Maletin, Sofija Mandić i Marija Srdić, kao članice tog Saveta, ukazale su na važnost to da je važno da svako, a naročito budući predsedni bude pažljiv i osećajan po pitanju položaja žena, ističući da principe rodne ravnopravnosti i jednakih mogućnosti, koje je Janković i do sada isticao i afirmisao, jesu vrednosti na kojima mora insistirati i budući predsednik države.

Baneri, Izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PLAVA ŽENA

    8. mart 2017 | 23:18

    08/03/2017 - 19:14 Nepotrebno je i neprimereno upućivati nekom gomilu negativnih misli i nakaradnih reči, bez ikakvog osnova i argumenata. Takva ponašanja nemaju pozitivan ishod.Naime, više govore o mentalnom sklopu ljudi, koji to čine. PUNA PODRŠKA za osnivanje Saveta. SAMO NAPRED. Uz Vas i pored smo, do POBEDE.

  • STELA

    8. mart 2017 | 23:06

    Savet za rodnu ravnospravnost u cilju uspostavljanja socijalne pravde, kao i zaštitu diskriminacije nad ženama, prava je stvar. Puna podrška. Samo napred.

  • Nena

    9. mart 2017 | 22:29

    Bravo Sasa uz tebe pametan narod jer treba vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA