Rebrača nije uplatila novac Fondu B92!

Svedok Gordan Paunović potvrdio da Katarina Rebrača, optužena za prisvajanje 37 miliona dinara, Fondu B92 nije uplatila novac za kupovinu mamografa

  • 0

Predstavnik Fonda B92 Gordan Paunović kazao je danas pred Višim sudom u Beogradu da Katarina Rebrača, optužena da je sa saradnicama nelegalno prisvojila 37 miliona dinara, tom fondu nije uplatila novac za kupovinu mamografa, iako su imali ugovor o donaciji.

Paunović je kazao da Fond B92 nije tužio Fond Katarine Rebrače s kojim je ugovor o donaciji sklopljen februara 2009. godine.

- Nije praksa da tužimo donatore, jer to ne smatramo obavezom već dobrotvornim činom - rekao je Paunović i dodao da su iz Rebračinog fonda dobili informaciju da nisu u mogućnosti da uplate sredstva.

- Donacija nije bila realizovana, pa smo kontaktirali Fond Katarine Rebrače i dobili informaciju da trenutno nisu u mogućnosti da doniraju sredstva, jer su u teškoj situaciji - istakao je Paunović.

Prema njegovim rečima, Fond B92 pokrenuo je kampanju za podizanje svesti kod žena o preventivim ginekološkim pregledima, kojoj se Rebrača pridružila.

U Palati pravde danas je svedočila i direktorka sektora računovodstva JKP "Infostan" Vesna Garić, koja je kazala da su dobrotvorna sredstva koja su uz račune Infostana građani uplaćivali išla na račun Fonda Katarina Rebrača.

- U 2009. godini 106.000 domaćinstava je uplatilo novac i prikupljeno je oko milion dinara - rekla je Garić.

Rebrača, njena majka Sandrina Bogunović i njihove saradnice Slađana Mironija i Mirjana Hristić, optužene su za zloupotrebe u Fondu "Katarina Rebrača" od 2006. godine do 2010. godine, kojima su prisvojile 37 miliona dinara.

Rebrača je na današnjem suđenju kazala da da je nakon njenog hapšenja vođena osmišljena, organizovana kampanja koja je, kako je rekla, uticala na istražnog sudiju da joj odredi pritvor.

- Mediji su vodili kampanju kao da sam ja monstrum i da nikome nisam pomogla - rekla je Rebrača.

(Telegraf.rs / Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA