Hrvatski "Nacional" prestao da postoji!

Poslednji 886. broj stigao je u kioske 19. juna, a mediji izveštavaju da je izvesno skoro pokretanje stečajnog postupka nad nedeljnikom koji ima milionske dugove

  • 0

Nedeljnik "Nacional", koji je u novembru 1995. godine pokrenuo fotograf Ivo Pukanić s nekoliko kolega koji su izašli iz redakcije nedeljnika "Globus", nije se pojavio na kioscima i po svemu sudeći više neće izlaziti.

Poslednji 886. broj stigao je u kioske 19. juna, a mediji izveštavaju da je izvesno skoro pokretanje stečajnog postupka nad nedeljnikom koji ima milionske dugove.

Početkom meseca vlasnik nedeljnika "Nacional" Harald von Zifrid poslao je mejl poruku da nema para za štampanje narednog broja. Novinari su nakon tog apela izdali još jedan broj, ali Hipo banka nije pristala na refinansiranje kredita.

Iako je početkom meseca glavni urednik "Nacionala" Robert Bajruši rekao da postoje zainteresovani koji bi kupili nedeljnik, gašenje je izvesnije.

Ivo Pukanić, koji je bio suvlasnik nedeljnika, ubijen je u oktobru 2008. godine, a list je lane dobio novog vlasnika, pri čemu je deo novinara osnovao nedeljnik "Aktual".

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA