Drugarici je umro tata, a onda sam ja na sahrani počela glasno da se smejem: Ispovest Beograđanke zbog koje su je mnogi osudili

Osmeh je prirodna odbrambena reakcija organizma na trenutke koju nisu lagodni, zabavni, jednostavni ili prijatni

  • 42

Teško da postoji osoba koja nije prošla kroz nekontrolisan nalet smeha na sahrani ili joj se nije desio nalet bizarnih ideja. Problem sa nama komedijašima je što te ideje nesebično podelimo sa drugim ljudima na sahrani. E tada nastaje haos.

SMEHOTRESNO: Ove fotografije će vam sigurno ulepšati dan (FOTO)

U situacijama koje su same po sebi veoma ozbiljne, ja ne mogu da kontrolišem smeh. Baš zato i izbegavam sahrane.

Pre dve godine sam otišla na sahranu drugaricinog tate. Prišla sam joj i rekla: "Moje saučešće", na šta mi je ona odgovorila: "Hvala". Sve bi bilo u redu da ja nisam nakon toga sa osmehom na licu izgovorila: "Nema na čemu, i drugi put".

Drugarica je počela da se smeje, kao i sva njena rodbina.

Htela sam da propadnem u zemlju, nisam znala gde se nalazim. Ali, bilo mi je drago što je ona bar na trenutak zaboravila što se dogodilo sa njenim tatom.

Foto-ilustracija: Telegraf Foto-ilustracija: Telegraf

Prava tuga dolazi u naletima, zato se među najbližima smenjuju suze i smeh. Momenti kada se prisećamo nečeg lepog o pokojniku i momenti kad si svestan da ga nikada više nećeš videti.

Slična situacija se desila i pre nekoliko dana kada sam bila na liturgiji. Sveštenik je počeo da izgovara molitvu, a ja sam se baš u tom trenutku setila kako se brat zakucao u zatvorena vrata u jednom tržnom centru.

Mama je stajala pored mene i videla je da se suzdržavam da se ne nasmejem. Na svako njeno "Prestani", ja sam se smejala još više. 

Ljudi su me streljali pogledom, ali meni je to bilo nebitno. Posle liturgije sam se izvinila svešteniku, a on mi je rekao: "Misliš da je meni lako da služim a da se ne nasmejem nijednom? Ovako sam bar iskoristio priliku dok si se ti smejala."

Osmeh je odgovor na neprijatne situacije, stanje šoka, ili, čak, sahrane. Takav osmeh je prirodna odbrambena reakcija organizma na trenutke koju nisu lagodni, zabavni, jednostavni, prijatni.

Da li ste imali sličan problem i vi i kako ste se s tim izborili? Svoje odgovore ostavite u komentarima ili ih pošaljite na redakcija@telegraf.rs

Daljinac baner

(K.B- k.bezbradica@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    10. mart 2017 | 18:59

    Imam drugara sa kojim izbegavam da se srecem po takvim situacijama! Prosto nismo u stanju da se iskontrolisemo! Sve je to normalno! I ja sam izgubio skoro roditelja pa i pored sveg stresa nije na odmet malo sale! Oni koji ce to osudjivati nisu u stanju ni da zaplacu a kamo li da razumeju!

  • Mila

    10. mart 2017 | 18:59

    I meni se to dogodilo na sahrani. Da to je odbrambeni sistem.

  • Владимир

    10. mart 2017 | 20:21

    Pokojna baba od kuma, jadna zena imala alchajmera, i sad situacija baba izlece iz sobe pocne da se oblaci, zuri u pm, kad je upita kum:"Gde ces baba?" ona odgovori -Zurim, kasnim u skolu! Meni je to toliko bilo smesno da nisam mogao da se iskontrolisem :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA