≫ 

Opet detonacije u Kragujevcu: Sutra se očekuje serija eksplozija u ovo vreme!

- Tokom uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava moguće je da se čuje i par detonacija - poručuju iz zavoda

  • 0

U Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, gde je 28. februara izbio požar, pa izazvao eksploziju u kojoj su poginule četiri osobe, u subotu će biti izazvane kontrolisane eksplozije. Na taj način će biti očišćen krug Remontnog zavoda.

Tužna sudbina našeg Lazara: Rekao je ćerkici da će joj kupiti kroasane, čekala ga je 3 dana, a onda saznala istinu (FOTO)

Tehničko-remontni zavod (TRZK) saopštenjem obaveštava građane Kragujevca da će u subotu, 11. marta, u vremenu od 12 do 15 sati biti izazvane kontrolisane eksplozije.

- Tokom uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava moguće je da se čuje i par detonacija. Građani nemaju razloga za strah - poručuju iz TRZK uz napomenu da će se sve odvijati u krugu zavoda.

Kontrolisanom eksplozijom biće uništena neeksplodirana ubojna sredstva, zaostala i pronađena nakon eksplozija i požara 28. februara.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda

- Saglasno proceduri predviđenoj instrukcijom o postupanju pri obavljanju poslova uklanjanja i uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava, preduzete su sve mere bezbednosti na zaštiti stanovništva i materijalnih dobara, navedeno je u saopštenju.

Posle eksplozije u TRZK ekipe zavoda i Vojske Srbije očistile su teren na mestu požara od neeksplodiranih ubojnih sredstva. Deo njih, ipak, u takvom je stanju da mora biti uništen na zatečenom mestu, kontrolisanom eksplozijom.

Teren zavoda je nakon tragedije najpre osmatran dronovima, pa pregledan robotima, i tek nakon toga ljudstvo je sa dresiranim psima ušlo na mesto eksplozije.

Daljinac baner

(M. R.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA