Kenetu u bolnici zaplenjena dva telefona

Uhapšenom biznismenu zatvorski čuvari pronašli mobilne u bolničkoj sobi na VMA

  • 0

Kontroverznom biznismenu i bivšem članu Upravnog odbora EPS-a Radoslavu Savatijeviću Kenetu, koji je zbog zdravstvenih problema iz pritvora privremeno prebačen na VMA, zatvorski stražari su zaplenili dva mobilna telefona!

Kako saznajemo, njegovu bolničku sobu obezbeđuju i nadziru čuvari CZ-a, koji su u redovnoj kontroli otkrili da on u bolničkoj sobi krije dva telefona. Istragom će biti utvrđeno ko mu je doturio mobilne aparate i sa kim je najčešće komunicirao.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Radosava Savatijevića Keneta da je sa Brankom Jocićem, bivšim direktorom "Puteva Srbije" i još 15 osoba, malverzacijama na izgradnji puteva oštetio budžet za više od 300 miliona dinara.

U optužnici se navodi da su od 2005. do 2008. godine izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca prilikom izvođenja radova na izgradnji puta Požarevac-Kostolac i pojačanog održavanja regionalnih i magistralnih puteva na području Braničevskog okruga. Tvrdi se da su od JP "Putevi Srbije" i Direkcije za izgradnju opštine Požarevac naplatili radove koji nisu izvedeni na putevima kojima upravlja ovo javno preduzeće, čime je za veći broj preduzeća u privatnom vlasništvu pribavljena imovinska korist.

(A.T. Foto: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA