PREOKRET: Čim je osumnjičen za ubistvo brata Marka (16), počeo je da se druži sa njegovom bivšom devojkom!

Vršnjaci ubijenog Marka iz Kaluđerice, rekli su da svi u kraju znaju da su Miloš i T.S. u ljubavnoj vezi, ali, kažu, da to nikome od njih nije čudno

  • 11

Milošu Jakovljeviću (21) iz Kaluđerice, optuženom da je ubio svog brata Marka (16) u aprilu 2104. trebalo je skoro tri godine da "otvori dušu" i konačno prizna da je kriv za ubistvo, koje su od početka pratile brojne kontroverze, lažne izjave i optuženog i njegovih saučesnika, ali najviše teška sudbina roditelja kojima je jedan sin ubijen, a drugi završio u zatvoru.

Uzeo sam pištolj, a moj brat Marko je pao mrtav: Da li će ove reči Miloša spasti kazne zatvora za ubistvo (FOTO)

- Nisam hteo da usmrtim svog Marka. Sve se slučajno desilo - izjavio je Miloš prošle nedelje na suđenju u kom je optužen za teško ubistvo za koje mu preti kazna do 40 godina.

Prethodno, u januaru, Miloševa odbrana je podnela predlog za sporazumno priznanje krivice ubistva iz nehata, ali je tužilaštvo to odbilo, odlučno ostajući pri stavu da se radi o teškom ubistvu.

Kao i u većini komplikovanih slučajeva, u kojima tek vreme dokazuje pravu istinu, tako je i u ovoj drami, na kraju puta "isplivala" ljubavna drama, odnosno ljubavni trougao, koji bi sada mogao da bude okosnica slučaja.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Jedna devojka i dva brata. Jedan ubijen, drugi optužen za ubistvo.

Marko Jakovljević, naočit i izuzetno lep momak u svojih 16 godina zabavljao se sa devojkom iz kraja, T.S.

Veza je trajala nekoliko meseci. Raskinuli su, a onda su kobne večeri 21. aprila 2014. izašli u dvorište osnovne škole u Kaluđerici, da se pomire.

T. S. je došla sa drugaricom i svo troje su sedeli za jednim stolom. Za drugim je sedeo Markov brat Miloš, sa drugarima. Opušteno druženje sve do momenta kada je Marko krenuo da isprati bivšu devojku i njenu drugaricu.

Onda je odjeknuo hitac, koji je zauvek srušio jednu porodicu.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

- Ja sam tog popodneva popio dva, tri piva kod prijatelja. Posle smo otišli u dvorište škole. Sa prijateljima sam sedeo sto pored Markovog. Jednog trenutka sam otišao da mokrim iza zgrade, i tada sam iz žbunja uzeo pištolj koji smo drug Petar i ja tu sakrili dva, tri dana ranije. To je pištolj Petrovog oca. Nameravali smo da narednih dana pucamo u vazduh u šumi - svedočio je Miloš prošle nedelje i dodao:

- Zadenuo sam pištolj za pojas i vratio se za sto gde su me čekali prijatelji. Nisam vadio oružje sve dok je Marko bio tu, jer sam se plašio da će me odati roditeljima. Istog trenutka kada je Marko izašao iz dvorišta, ja sam izvukao pištolj da se pohvalim prijateljima. I on je opalio. Sekund kasnije sam čuo vrisak: "Marko je pao".

Rečenicu: "Marko je pao" - izgovorila je T.S.

Ona i Miloš su ostali uz njega sve dok ga jedan komšija nije odvezao do Doma zdravlja. Marku nije bilo spasa. Hitac ga je s leđa pogodio u srce.

Mesec dana kasnije T.S. je na svom Fejsbuk profilu objavila Markovu fotografiju uz komentar - Nijednog više voleti ne smem. M. (I emotikon srce).

Printskrin: Facebook/Jakovljević Marko Počivaj U Miru Printskrin: Facebook/Jakovljević Marko Počivaj U Miru

Za to vreme u porodici Jakovljevića odvijala se agonija. Oružje, kojim je Marko ubijen nije nađeno na mestu zločina, ali ga je policija pronašla bačenog u potoku, i iste noći uhapsila Miloša i dvojicu njegovih drugara, koji su sedeli sa njim. Na rukama sve trojice nađene su barutne čestice, ali svi su policiju dali različite izjave.

Neposredno posle tragedije, Miloš je, dok je bio u policiji, svom ocu Goranu ispričao da ne zna ko je pucao, da je bio okrenut leđima kada je Marko pogođen i da je shvatio šta se desilo tek kada je Marko jauknuo. Tokom postupka, sve vreme se branio ćutanjem.

Roditelji su bili uz njega, svakodnevno odlazeći Marku na groblje i Milošu u zatvor, u kome je bio do februara 2015, kada mu je određen kućni pritvor. Tada je prvi put za medije rekao: "Nisam ubio brata". Kućni pritvor ukinut mu je u maju prošle godine, ali kako kaže njegova porodica, samo zakonski, jer Miloš, po svojoj odluci, od tada ne izlazi iz kuće.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

- Miloš se povukao, izolovao. Ne izlazi, niti mu ko dolazi. Jedino dolazi T.S., ponekad. Ona je bila u vezi sa Markom, kratko, pa su raskinuli. Pitao sam Miloša da li su u vezi. On kaže da nisu, da su drugari i da se ponekad dopisuju. Ne znam šta da kažem. Nama je i ovako teško, pa preteško i ništa ne možemo da promenimo. Ne štitim ga zato što mi je sin, ali siguran sam da je Marka ubio slučajno - rekao je Goran, Milošev i Markov otac za "Blic".

Vršnjaci ubijenog Marka iz Kaluđerice, rekli su da svi u kraju znaju da su Miloš i T.S. u ljubavnoj vezi, ali, kažu, da to nikome od njih nije čudno.

Advokat Miloša Jakovljevića, Vuk Tufegdžić kaže da je siguran da je ubistvo Marka Jakovljevića nesrećan slučaja.

- U trenutku kada je pištolj opalio, Miloš nije mogao da vidi Marka zbog razdaljine, loše vidljivosti, drveća i školske ograde koja je bila između njih. Siguran sam da se ovde ne radi o umišljaju ni za ubistvo, a kamoli za teško ubistvo. U pitanju je nesreća, koja može da se kvalifikuje jedino kao izazivanje opšte opasnosti iz nehata - kaže Tufegdžić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hemijska skola

    10. mart 2017 | 14:35

    Markic nas. Proslo je 3 godine.. Nismo docekali da te vidimo na maturi za sada, samo par meseci. Znala sam te kao divnog decka , upoznala te kad si bio prva godina srednje skole, ja druga. Hemijska skola te nikada nece zaboraviti, kao i ja. Mlad si poginuo, ali takav ces i ostati u nasim srcima. Mlad, lep, pametan. Cuvaju te Andjeli.. Tvoja Hemijska ! ❤

  • Pravda

    10. mart 2017 | 12:19

    Brat na brata kum na kuma to je normalno u Sr iji. Ko ce koga nego svoj svoga da unisti. Ziva propast od ovog zivota.

  • Interceptor

    10. mart 2017 | 12:58

    Sve je jako sumnjivo ali malommce dati 40 godina a barabama po BG mjedec dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA