≫ 

Uhapšen Fatmir H. sa Kosova zbog pokolja u Dizeldorfu: Skočio sa mosta posle napada, pa čekao da mu policija presudi (VIDEO)

On je potom uhapšen, a policija veruje da je delovao sam

  • 6

Policija u nemačkom gradu Diseldorfu, gde je sinoć devet osoba ranjeno u napadu sekirom na železnickoj stanici, uhapsila je 36-godišnjeg muškarca poreklom sa Kosova, koji je, prema navodima policije, mentalno bolestan.

Napadač iz Dizeldorfa je poreklom sa Kosova: Novi detalji krvavog pira u Nemačkoj (FOTO) (VIDEO)

Nemački magazin "Špigl" je na sajtu objavio da je osumnjičeni identifikovan kao Fatmir H. i da je istražiteljima rekao da se nadao da će ga policija ubiti nakon napada, prenosi AFP.

Rojters navodi da je osumnjičeni, koji u Nemačkoj živi u obližnjem gradu Vupertalu, pobegao nakon napada sa diseldorske železničke stanice i skočio sa mosta, pri čemu se ozbiljno povredio. On je potom uhapšen, a policija veruje da je delovao sam.

Ditmar Knajp iz pokrajinske kriminalističke službe preneo je da su u stanu Fatmira pronašli potvrdu o paranoidnoj šizofreniji, kao i lekove za ovu bolest.

Kako je rečeno njegov brat, koji živi u Vupertalu, prijavio je tokom večeri nestanak Fatmira. Pošto je znao da je kupio sekiru, a nije se vratio uveče kući, brat je prijavio nestanak.

Rečeno je da je Fatmir sa Kosova u Nemačku došao 2009. i da ima takozvanu humanitarnu vizu. On nije imao policijski dosije, osim, kako je rečeno, zapis da je sam sebi naneo povrede 2015., zbog čega je naloženo da se podvrgne lečenju.

Navedeno je da su teško ranjene žrtve u stabilnom stanju. Portparol policije je kazao da diseldorfska policija napad nije opisala kao "divljanje" ili "terorizam".

Kako je objavila RT, policija tog nemačkog grada je objavila da je osumnjičeni osoba koja ima "očigledan problem sa mentalnim zdravljem". Navedeno je da je među ranjenima troje u teškom stanju.

Pogledajte snimke:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kure

    10. mart 2017 | 13:55

    Pa oni su svi mentalno bolesni jer nose mudžahedinske brade i celavi su. Zakve sve poslati u .....jedan radni logor

  • nibrS

    10. mart 2017 | 13:37

    A zato du rekli da je iz bivše juge,pošto je šipac u pitanju....

  • Додик први у Бошњака!

    10. mart 2017 | 14:15

    Зар није Косово саставни део Србије? По тој логици, овај филозоф је из Србије...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA