Ponos Srbije: Ovi junaci su sa takmičenja doneli 10 medalja, od toga četiri ZLATNE!

Apsolutni pobednik takmičenja, prvi u generalnom plasmanu je Marko Medvedev, drugi je Marko Šušnjar, a medalje su doneli i Vuk Radović i Dušan Ðorđević, svi iz Matematičke gimnazije

  • 2

Učenici iz Srbije osvojili su četiri zlatne, pet srebrnih i jednu bronazanu medalju na prestižnom takmičenju iz fizike, Romanian Master of Physics, koje se održava u Bukureštu od 6. do 11. marta.

Književno takmičenje u lepom govoru: Najuspešniji učenici će učestvovati na "Disovom proleću"

Iz Srbije su učestvovala dva tima Državni tim Srbije i ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda. Članovi državnog tima Srbije su osvojili četiri zlatne medalje i jednu srebrnu, dok su članovi ekipe Matematičke gimnazije osvojili su četiri srebrne medalje i jednu bronzanu.

Zlatne medalje su osvojili Marko Medvedev (apsolutni pobednik takmičenja, prvi u generalnom plasmanu), Marko Šušnjar (drugi u generalnom plasmanu), Vuk Radović i Dušan Ðorđević, svi iz Matematičke gimnazije.

Srebrnu medalju osvojio je Novak Stanojević iz gimnazije Svetozar Marković, iz Niša. Osim toga ekipa Srbije je ubedljivo osvojila prvo mesto u ekipnoj konkurenciji, saopštio je Fizički fakultet.

Među članovima ekipe Matematičke gimnazije srebrne medalje osvojili su Igor Medvedev, Aleksa Milojević, Darko Golubović i Ognjen Tošić, dok je bronzanu medalju osvojila Katarina Cimeša.

Tim Srbije su vodili dr Božidar Nikolić (Fizički fakultet, Beograd) i Vladan Pavlović (Prirodno matematički fakultet, Niš), dok su vođe ekipe Matematičke gimnazije bile Aleksandra Dimić i Marija Šindik.

Na takmičenju su učestvovali timovi iz šest zemalja i osim domaćina Rumunije učestvovale su i ekipe Bosne i Hercegovine, Bugarske, Brazila, Moldavije i Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiki

    10. mart 2017 | 16:48

    Svaka cast,postovanje ..

  • Zule

    10. mart 2017 | 17:39

    A, sto ce im ta muka? Nema posla , plate male, kompjuteri sve rade. Motiku u ruke i na selo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA