Niš dobija novu autobusku stanicu, evo gde će biti smeštena

Mnoge Nišlije će obradovati ova vest

  • 3

Gradsko veće Niša odlučilo je danas da se sa prostora pored Tvrđave izmesti autobuska stanica, što će značajno rasteretiti saobraćaj u gradu.

Odlaže se izgradnja nove autobuske stanice na Novom Beogradu

Pokrenut je postupak izmene planske dokumentacije o izgradnji stanice na ulazu u Niš.

Miodrag Stanković iz Sekretarijata za inspekcijske poslove je istakao da autobusi koji dolaze u Niš iz pravca Komrenske petlje više neće morati da ulaze u grad da bi nastavili put ka Leskovcu, Skoplju, Pirotu ili Zaječaru.

Prema njegovim rečima, lokacija za novu autobusku stanicu je blizu grada, što će odgovarati žiteljima Niša, ali je blizu i aerodroma.

- Aerodrom iz meseca u mesec beleži sve veći broj putnika iz svih krajeva naše zemlje tako da ćemo izmeštanjem gradske autobuske stanice i njima izaći u susret - rekao je Stanković.

On je kazao da će na prostoru pored Tvrđave na kome se sada nalazi glavna autobuska stanica ostati i dalje prigradska autobuska stanica.

Stanković je rekao da će se ove godine raditi na izmeni Generalnog urbanističkog plana i plana opštine Crveni krst, a naredne godine bi budžetom grada mogla da budu planirana sredstva za izgradnju nove gradske autobuske stanice.

Daljinac baner

(Telegrf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista licno

    10. mart 2017 | 18:50

    Lokacija je blizu grada? Valjda treba da bude u gradu, inace Nis nece ni imati glavnu autobusku stanicu.

  • Пераконтраш

    10. mart 2017 | 16:28

    Окречите оне у Ражњу,Ћуприји,Параћину,Алексинцу!

  • Gagi

    10. mart 2017 | 15:46

    I Novi Sad tako dobio pre nekoliko godina novu autobusku. Nažalost,nije u funkciji,a i dalje niko zbog toga ne snosi odgovornost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA