≫ 

Lopovi obili pet pravoslavnih hramova u Hrvatskoj i ukrali novac!

Obijene su crkve Svetog Jovana Krstitelja u Baljcima, Svetog Luke u Štikovu, Svetog Georgija u Kričkama, Svetog Jovana Krstitelja u Miočiću i Svete Petke u Kanjanima, sve u drniškom kraju, u Dalmaciji, Hrvatska

  • 16

Pet pravoslavnih hramova u Hrvatskoj obijeno je poslednjih nekoliko dana, a tom prilikom je ukraden novac, ali nije pričinjena veća materijalna šteta.

Vandali u Hrvatskoj uništili srpsku crkvu: Na svetinji u Sinju osvanuo grafit "Za dom spremni" (FOTO)

Kako je saopštila Eparhija dalmatinska SPC, obijene su crkve Svetog Jovana Krstitelja u Baljcima, Svetog Luke u Štikovu, Svetog Georgija u Kričkama, Svetog Jovana Krstitelja u Miočiću i Svete Petke u Kanjanima, sve u drniškom kraju, u Dalmaciji, Hrvatska.

Policijska stanica u Drnišu ustanovila je da je između nedelje, 6. marta, i srede, 8. marta obijeno pet pravoslavnih hramova.

Prilikom uviđaja utvrđeno je da, osim nestanka manje količine novca, na napadnutim verskim objektima nije pričinjena veća materijalna šteta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TT-7'62

    10. mart 2017 | 16:02

    Imaju podrsku od kolinde

  • Teslina naslednica

    10. mart 2017 | 15:50

    Sve dok Hrvatska ne bude etnicki cista zemlja Hrvati se nece smiriti, na stranu cinjenica da je danasnja hrvatska nacija skrpljena od nesto malo izvornih Hrvata, Srba, Italijana, Madjara, Slovenaca i da pravih Hrvata zapravo i nema puno, oni kao vrlo diskutabilna nacija koja je krajem proslog veka prvi put dobila drzavu jednostavno u zelji da sacuvaju svoj nepostojeci identitet mrze sve sto nije hrvatsko, druge narode a posebno Srbe istrebice ako nisu uspeli u Jasenovcu i poslednjem ratu, uspece u nekom narednom, tako da je Hrvatsku najbolje ostaviti etnicki cistu i ograditi debelim zidom, a najurgentniji je onaj prema Srbiji!

  • Laki

    10. mart 2017 | 15:56

    Bog sve vidi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA