SNAPCHAT IZAŠAO NA BERZU I OBORIO REKORD! Preuzmite 50 evra i trgujte akcijama ove kompanije!

Samo pre nedelju i po dana Snap, kompanija koja je kreirala popularni Snapchat-a, izašla ja na berzu sa najvećom inicijalnom ponudom od 2014. godine

  • 0

Sa početnom cenom akcije od 17 dolara, vrednost kompanije dostigla je 3.4 milijarde dolara, čime su nadmašeni rezultati Google-a iz 2004. godine od 2.09 milijardi  i Twitter-a iz 2013. od 1.9 milijardi. Već nakon prvog dana trgovanja cena po akciji je uspela da poraste na 29 dolara čime je kompanija dostigla vrednost od čak 30 milijardi dolara.

Samo danas svi čitaoci Telegrafa dobijaju mogućnost da preuzmu 50 evra za trgovanje cenom akcija Snap-a (takozvani CFD-i) na svetskoj berzi. 50 EVRA za trgovanje možete preuzeti ovde.

Foto-ilustracija: Profimedia/Designpics Foto-ilustracija: Profimedia/Designpics

- Bez sumnje, uspeh Snapchat-a će zavisiti od broja korisnika što je slučaj i kod drugih internet kompanija. U stvari, od kraja juna 2015. godine do kraja 2016. broj dnevno aktivnih korisnika Snapchat-a je porastao za čak 68%, sa 94 na 154 miliona. Ipak, izgledi budućeg rasta broja korisnika mogu predstavljati izazov nakon što je tokom druge polovine 2016. godine njihov broj porastao za mizernih 5 miliona što je bilo daleko ispod 15 miliona koji predstavljaju prosek - navode iz KapitalRS-a, citirajući Bloomberg.

Brend Snap je trenutno vredniji od Twitter-a, Ferrari-a i American Airlines-a.

50 EVRA za trgovanje cenom akcija Snap-a možete preuzeti ovde.

- Tokom 2016. godine čak 98% prihoda kompanije došlo je od oglašavanja. Prihodi tokom prošle godine su ostvarili značajan rast na 404.4 miliona dolara, mada su bili praćeni i rastom operativnih troškova od 520.4 miliona dolara - kažu u KapitalRS-u, citirajući MarketWatch.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Kapital RS Inc. a.d. je investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02- 672/18-16.

Kapital RS Inc. a.d. vrši promociju usluga i pruža tehnicku podršku klijentima kompanije Fortrade Ltd sa sedištem u Londonu, koja je pod nadzorom FCA (Financial Conduct Authority) u Velikoj Britaniji. Finansijski ugovori za razliku i drugi finansijski instrumenti na koje se primenjuje efekat poluge (leveridž) podrazumevaju da mala promena cene može dovesti do gubitka uloženog kapitala, pa zato nisu pogodni za sve klijente. Možete izgubiti sva sredstva, ali ne više nego što imate na svom računu za trgovanje. Stoga je važno da u potpunosti razumete postojece rizike i potražite savet strucnih lica. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili, posredovanje za, transakciju u bilo kom finansijskom instrumentu. Kapital RS / FORTRADE ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu informacija i za bilo kakve posledice koje mogu nastati. Ne daje se nikakva garancija za tačnost i potpunost tih informacija, stoga svako lice koje deluje u skladu sa navedenim, cini to u potpunosti na sopstveni rizik.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA