Tibor je 4 godine živeo sa MRTVOM majkom u stanu, a kada je otišao u zatvor, život mu je tek postao pakao

Tibor je četiri godine živeo u stanu u Zagrebu s lešom svoje majke. Njen kostur u novembru prošle godine je pronašla policija - bio je prekriven čaršavima u sobi stana u Brozovoj ulici

  • 0
Zatvor, nasilje nad muškarcima, muško silovanje Foto: Profimedia/Alamy

Trojica zatvorenika u Remetincu su seksualno i fizički zlostavljali Tibora Novaka (60), koji se u zatvoru nalazi zbog izdržavanja kazne jer je četiri godine živeo sa mrtvom majkom.

Silovao devojku sa posebnim potrebama: Sedela je na klupi kada joj je prišao, odvukao u svoj stan i cele noći zlostavljao!

Novak se u decembru 2016. požalio pravosudnim policajcima da ga zlostavljaju četvorica zatvorenika s kojima je delio ćeliju.

Uputili su ga na pregled prvo u zatvorsku bolnicu, a potom i na Rebro zbog sumnje u teške povrede. Novaka su zatim premestili iz te ćelije u drugu, a DORH je otvorio istragu.

Prema sumnjama DORH-a, mučenja su počela tako što je osumnjičeni 28-godišnjak u decembru 2016, odvukao Novaka u zatvorski toalet te ga tamo silovao, uz primenu telesne snage.

Osim toga, mučenja su se nastavila nakon što se u krugu zatvora saznao pravi razlog Novakovog boravka u Remetincu.

Kad se saznalo da je godinama živeo s mrtvom majkom, trojica osumnjičenih su se okomila na Novaka. 28-godišnjak, 24-godišnjak i 44-godišnjak su, takođe tokom decembra, počeli su sa verbalnim vređanjem. Konstantna verbalna tortura se nastavljala sve dok najstariji osumnjičeni nije nagovorio ostalu dvojicu mlađih da se fizički obračunaju s Novakom. 

Brutalno su ga pretukli, u nameri da ga teže povrede. Novak je prilikom napada zadobio više udaraca pesnicom u predelu glave, leđa i rebara, navodi DORH.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Županijski sud u Velikoj Gorici već je odredio istražni zatvor protiv dvojice mlađih napadača, dok se stariji, onaj koji ih je nagovorio na fizički napad, već odlukom suda nalazi u istražnom zatvoru.

Tibor je četiri godine živeo u stanu u Zagrebu s lešom svoje majke. Njen kostur u novembru prošle godine je pronašla policija - bio je prekriven čaršavima u sobi stana u Brozovoj ulici, a ubrzo je otkriveno da je žena preminula još 2012. godine. Sin nikome nije prijavio da je umrla, već je s lešom živeo dok policija nije razotkrila slučaj.

Policija ga sumnjiči da je majku ostavio u vrlo teškom stanju, da je nije hranio ni vodio u toalet, iako je znao da je nepokretna. Sumnjaju da je preminula u teškim mukama.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

U vreme dok je živeo s lešom, Novak je bio u ljubavnoj vezi, a partnerka mu je, kako se saznaje, često dolazila u stan. Navodno se i raspitivala šta se nalazi u sobi u kojoj je skrivao leš, na šta joj je on govorio da je soba puna starih stvari te da se zato iz nje oseća smrad. Žena je videla leš na krevetu, ali on ju je uverio da mu majka samo spava.

Sudi mu se zbog više kaznenih dela; zbog ostavljanja u teškom položaju bliske osobe, zbog povrede mira pokojnika te falsifikovanja isprave.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA