Turski odgovor Holandiji: Zatvorili ambasadu i konzulat u Istanbulu

Slične mere predostrožnosti su preduzete i ispred rezidencije holandskog ambasadora kao i kuće otpravnika poslova

  • 18

Spor Holandije i Turske se zahuktava - kako u Ankari i Istanbulu, tako i u Roterdamu.

Holandska policija zabranila turskoj ministarki da uđe u zemlju

Ulazi i izlazi u holandsku ambasadu u Ankari i konzulat u Istanbulu zatvoreni su iz bezbednosnih razloga, saopštio je zvaničnik turskog ministarstva spoljnih poslova.

Slične mere predostrožnosti su preduzete i ispred rezidencije holandskog ambasadora kao i kuće otpravnika poslova, javio je AP.

Turski zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan nije naveo druge informacije.

Da podsetimo, holandske vlasti proglasile su "nepoželjnom" i privele su tursku ministarku za porodična pitanja Fatme Betul Sajan Kaje, kako bi je sprečili da se obrati skupu u znak podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu u Roterdamu, javili su holandski mediji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ministarka za porodicu sprečena je da uđe u konzulat Turske u Roterdamu, zbog čega je ona na Tviteru napisala da se svet mora zauzeti stav u ime demokratije i protiv ovog fašističkog akta dok je bila na putu prema nemačkoj granici, dodavši da se takvo ponašanje prema "ženskom ministru" nikada ne može privatiti.

Gradonačelnik Roterdama potvrdio je da ministarku prevoze ka Nemačkoj. Njoj će do granice sa Nemačkom biti data policijska pratnja, preneo je Rojters.

Kao odgovor na to, Ministarstvo spoljnih poslova Turske saopštilo je da holandski ambasador u Ankari ne mora da se vraća "još neko vreme" sa odsustva.

U tom gradu su, takođe, prisutni demonstranti u velikom broju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA