ZVEZDA VEČERI: Nikolić "predsednikovao" i u Klubu Privrednik (FOTO)

Predsednik Srbije na prijem Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" došao kao gost, ali je dočekao i proćaskao sa gotovo svim zvanicama, održao pozdravni govor, a sa stranim diplomatama razgovarao je na tečnom engleskom jeziku

  • 1
Tomislav Nikolić i Branislav Grujić na sastanku SPK Privrednik Foto: Milena Đorđević

Sastanku članova Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" ovoga puta prisustvovao je novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić, brojni srpski političari, ali i neke evropske diplomate. Predsednik je privrednicima održao prigodan govor, "dočekivao" zvanice, a sa stranim ambasadorima je "ćaskao" na tečnom engleskom jeziku.

Očekivano, "zvezda večeri" bio je predsednik države koji je, osim što je privrednicima poručio da "ne sele kapital iz zemlje", veče proveo u neformalnim razgovorima sa prisutnima. Neočekivano, u bašti kluba "Privrednik" nisu se pojavili lideri nijedne druge partije.

Među zvanicama su bili su ambasador Nemačke Volfram Mas, kao i ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik. Predsednik ih je ljubazno sačekao i tokom neformalnog ćaskanja mogli smo da ga čujemo kako sa ambasadorima priča na tečnom engleskom jeziku.

Osim Nikolića i novog lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, skupu u klubu "Privrednik" prisustvovali su brojni političari. Za neke od njih još uvek ne znamo da li su deo nove ili stare vlasti. Nekadašnji "ljuti rivali" večeras su se kurtoazno pozdravljali, ali vreme na prijemu nisu provodili zajedno.

"Boje" Demokratske stranke "branili" su Jelena Trivan i nekadašnji ministar za privredu i privatizaciju Aleksandar Vlahović, a među zvanicama bio je i odlazeći premijer Mirko Cvetković.

Iako su svi očekivali i pojavljivanje lidera socijalista Ivice Dačića, on nije došao. Iz socijalističke partije Srbije bio je Dušan Bajatović, koji je stigao i da popriča sa bratom Bogoljuba Karića, Dragomirom.

Kako su javili naši reporteri sa lica mesta, skupu, čiji je formalni domaćin bio predsednik SPK "Privrednik" Branislav Grujić, prisustvovali su i brojni biznismeni poput Veselina JevrosimovićaMiodraga Kostića i Miroslava Miškovića. Slučajno ili ne, tek, Kostić je najveći deo vremena proveo u društvu predsednika Nikolića i lidera URS Mlađana Dinkića dok se Mišković više "družio" sa predstavnicima demokrata.

(Milica Stojanović / Foto: Milena Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA