Turska traži sankcije za Holandiju?!

- Oni će sigurno platiti cenu i takođe, naučiti šta je diplomatija. Naučićemo ih međunarodnoj diplomatiji - poručio je Erdogan

  • 50

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je međunarodne organizacije da uvedu sankcije Holandiji, nastavljajući sporenja vezana za političku kampanju koju Ankara sprovodi među turskim imigrantima u Evropi.

Provokacije se nastavljaju: Zaboli tursku zastavu na zgradu holandskog konzulata (VIDEO)

Turska ministarka se vratila u Istanbul pošto je proterana iz Holandije

Erdogan je, govoreći na mitingu u pokrajini Kodžaeli, u blizini Istanbula, rekao da se Holandija ponaša poput "banana republike" i kritikovao evropske zemlje zbog toga što nisu kritikovale način na koji se Holandija ponela prema turskim ministrima, prenosi Rojters.

AP navodi da je turski predsednik to izjavio na mitingu u okviru kampanje za referendum na kojem će građani odlučivati o proširenju njegovih ovlašćenja.

Erdogan je prethodno danas zapretio da će Holandija "platiti cenu" nakon što je proterala tursku ministarku za porodicu Fatmu Betul Sajan Kaju.

Foto: Profimedia/Abaca Foto: Profimedia/Abaca

- Oni će sigurno platiti cenu i takođe, naučiti šta je diplomatija. Naučićemo ih međunarodnoj diplomatiji. Hej Holandijo, ako žrtvujete tursko-holandske odnose zbog izbora u sredu, platićete cenu - rekao je Erdogan u Istanbulu.

Dodao je da je s razlogom optužio holandsku vladu za nacizam i faišizam, rekavši da bi samo takvi režimi zabranili ministrima inostranih poslova da putuju izvan granica svojih zemalja.

- Rekao sam da sam mislio da je nacizam završen, ali nisam bio u pravu. Nacizam živi na Zapadu - izjavio je predsednik Turske.

On je zahvalio Francuskoj, koja je dozvolila turskom ministru inostranih poslova Mevlutu Čavušogluu da se obrati pripadnicima turske zajednice u francuskom gradu Mecu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    12. mart 2017 | 19:50

    Turke treba sankcionisati.Odavno smo svima govorili ali uzalud.Turska je najveće zlo za Evropu i pretnja još od Kosovske bitke.Samo je Balkan kao stub odbrane Evrope od Turaka platio ceh.A Turci sada daju za pravo da nekoga nazivaju fašistima a oni bili fašisti u 2. svetskom ratu a i danas se tako ponašaju.Stop Turcima!!!!

  • miki

    12. mart 2017 | 18:35

    Svet je postao cirkus komicare na sve strane

  • Cika Velja

    12. mart 2017 | 18:35

    E moj Turcine,poceo si da otkrivas toplu vodu!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA