≫ 

PORODILJA UMRLA OD SEPSE: Lekari zaboravili instrument u njenom telu?!

Mlada žena se porodila pre šest nedelja, a mesec dana se borila za život

  • 6

Porodilja (31) iz Bitolja, na jugu Makedonije, čije ime nije saopšteno, preminula je pre dva dana jer su lekari, kako se tvrdi, prilikom porođaja sa carskim rezom u njenom telu zaboravili hiruški instrument posle operacije.

Horor u porodilištu! Maju i njenu bebu Anu ubili pijani anesteziolozi, pa napisali da je dete rođeno mrtvo! (FOTO)

Mlada žena se porodila pre šest nedelja, a mesec dana se borila za život.

Beba, koja ima 40 dana, je dobro, a njenoj majci se posle samo dve nedelje nakon porođaja stanje pogoršalo. Imala je visoku temperaturu, bolove u stomaku, nizak pritisak, a bila je i dijabetičar.

Na socijalnim mrežama kruži informacija da su je lekari iz Bitolja lečili od stomačnog virusa sve dok nije pre nekoliko dana u teškom stanju doneta na skopske klinike, gde je preminula od sepse. Tvrdi se da je sepsa nastala zbog toga što su nakon porođaja sa carskim rezom lekari u njenom telu zaboravili hiruški instrument.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

To su negirali iz Ginekologije i akušerstva u Bitolju, a ginekolog Ivančo Vasilevski je rekao da se pacijentkinja porodila sa carskim rezom bez komplikacija.

Ovo, inače, nije jedinstveni slučaj u Makedoniji da porodilje umiru od sepse. Pre manje od mesec dana u bolnici u Prilepu je odmah nakon što je rodila zdravo muško dete umrla Simona Blažeska ( 21 ). Izvori iz istrage su tada rekli da su razlozi njene smrti bili banalni, a njena porodica je izjavila da traži odgovornost od lekara.

Nevladina ROMA SOS podseća da su u bolnici u Prilepu 2010. godine za samo tri meseca umrle tri porodilje od sepse, a svi optuženi lekari su oslobođeni. U međuvremenu u istoj bolnici je preminulo i nekoliko novorođenčadi pod sumnjivim okolnostima, pa je porodiliše u Prilepu duže vreme bilo zatvoreno.

Daljinac baner

(D. J. / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R

    14. mart 2017 | 00:11

    Strašno! Strašno da strašnije ne moze biti. Pa gde je tu etika lekara i uopšte odgovornost za mladi ljudski život. Sramota da se u XXI veku to dešava. Bruka!!!!

  • Mirko&Slavko.

    14. mart 2017 | 00:42

    И тамо судије као и код нас.Главне кривце за смрт породиље,убице, пуштају на слободу.А човек сео на столицу и добио 5, пет, дана чорке.Па где је ту правда?

  • Zone

    14. mart 2017 | 09:19

    Uzas u zdravstvu.Poveris zivot lekaru a on ti za uzvrat da smrt.l Jo's nije kriv sto je ubio neduzne ljude kojima je pomoc potrebna.HOROR

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA