Malezija balsamovala telo ubijenog polubrata Kim Džong Una

Vlasti Malezije tvrde da je polubrat lidera Severne Koreje Kim Džong Una ubijen 13. februara na aerodromu u Kuala Lumpuru nakon što su mu dve žene po licu namazale nervni otrov VX

  • 0

Zamenik premijera Malezije Ahmad Zahid Hamidi izjavio je da je telo Kim Džong Nama, ubijenog prošlog meseca, balsamovano kako bi se bolje očuvalo.

Bratanac Kim Džong Una snimio video poruku: Krijem se sa majkom i sestrom (VIDEO)

On je izjavio i da će 50 severnokoreanaca čije su radne vize istekle biti deportovano, iako je Malezija, kao i Severna Koreja, zabranila da građani zemlje sa kojom je trenutno u diplomatskoj svađi, napuste državu.

Vlasti Malezije tvrde da je polubrat lidera Severne Koreje Kim Džong Una ubijen 13. februara na aerodromu u Kuala Lumpuru nakon što su mu dve žene po licu namazale nervni otrov VX.

Severna Koreja koju sumnjiče da je organizator napada, odbacila je te rezultate, a odnosi dve zemlje postali su veoma zategnuti.

Zahid je rekao da je Kimovo telo preuzeto iz mrtvačnice u bolnici u Kuala Lumpuru radi balsamovanja i potom u nju vraćeno.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Zbog toga što ga čuvamo u mrtvačnici, telo bi se moglo raspasti, pa smo to uradili kako bi ga očuvali - rekao je Zahid.

Zvaničnici su saopštili da Kimovi rođaci imaju dve do tri nedelje da preuzmu telo, a da će nakon tog perioda biti odlučeno šta će sa njim.

Severna Koreja je tražila da im se telo da i bunila se kada je izvedena autopsija. Pjongjang je odbio da uopšte prizna da je žrtva Kim Džong Nam, i govorila je o pokojniku kao o Kim Čolu, što je i bilo ime u pasošu koji je Kim nosio u trenutku napada.

Policija Malezije je saopštila da su Kim Čol i Kim Džong Nam ista posoba, ali nije objasnila na koji način su potvrdili ovu informaciju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA