≫ 

Makedonci sprečili Srbina da iz njihove zemlje iznese 27.000 falsifikovanih evra

Falsifikovano evri su bili sakriveni u naslonu između prednjih sedišta. Lažne pare su bile u zamotuljku, uvijene u hartiju i vezane gumicom

  • 0

Na graničnom prelazu Tabanovce, službenici makedonske carine su sprečili pokušaj da se iz zemlje iznese 27.700 falsifikovanih evra. Lažni novac je pronađen juče ujutro oko 7 sati u vozilu srpskih registarskih oznaka. 

Ponovo otvoren granični prelaz Tabanovce

Falsifikovano evri su bili sakriveni u naslonu između prednjih sedišta. Lažne pare su bile u zamotuljku, uvijene u hartiju i vezane gumicom.

- Carinski službenici su primetili da je 39 banknota u apoenima od 100 evra bilo sa istim serijskim brojem. Iste serijske brojeve je imalo i 39 banknota od po 200 evra, kao i 32 komada evra od po 500 evra. Prilikom pregleda sa UV lampom bilo je konstatovano da su "devize“ lošeg kvaliteta i da su falsifikovane - saopštili su iz Carinske uprave Makedonije.

Prikupljeni dokazi ukazuju da je čovek kod koga su nađene "pare“, a čiji identitet nije saopšten, sam falsifikovao evra.

Foto: Makedonska carina Foto: Makedonska carina

Štampao ih je na običnoj hartiji sa štampačem u boji. On je lišen slobode, a protiv njega je podneta krivična prijava zbog falsifikovanja novca.

Daljinac baner

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA