≫ 

Ako Đoković pogleda ovaj snimak, sigurno ću pobediti: Predivna Tara (11) igra, glumi, svira klavir, a boluje od veoma retke bolesti (FOTO) (VIDEO)

Hajde da podelimo ovaj tekst što više kako bi ga Novak pročitao i podržao devojčicu kojoj to mnogo znači. Tara do pobede!

  • 19

Nekim pričama ne treba uvod. Nekim pričama ne treba ulepšavanje. Retki su oni čija pojava kaže više od svih svetskih jezika zajedno. I najređi su ljudi kao što je Tara Samac (11), koja, iako ima Frimen-šeldon sindrom od rođenja, poseduje mudrost 30-godišnjaka, i snagu profesionalnog plesača.

Zorana, kraljice: Sama je skupila 40.000 dolara i na Dan žena otputovala u Južnu Koreju, na terapiju! (FOTO) (VIDEO)

Ovoj devojčici ništa ne može da stane na put. Ona igra, glumi, svira klavir, sprema se da zasvira i violinu, a 24 marta. će u Austriji nastupiti i na Zimskim svetskim igrama specijalne Olimpijade, u delu za hip-hop plesače. Kaže da joj život daje vetar u leđa.

Pokrete koje ona izvodi, ni profesionalni plesači u punoj snazi ne mogu da izvedu.

Tara ne može da spava bez boce sa kiseonikom, ali je to ne sprečava da na svakom treningu uloži više snage i truda nego što bilo ko od nas može da zamisli. Ima mnogo planova za budućnost, a za početak, bitno joj je da predstavi Srbiju kako treba na Olimpijadi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Oduvek sam imala taj neki ritam u sebi, koji me tera da igram. Tako je i počelo, slušala sam svoje srce. Sama sam smislila koreografiju i spremila se za Olimpijadu. Jer, kad mislim da nešto mogu, onda sam sigurna u sebe 100 odsto. Ali znate, ovo je specijalna Olimpijada, ne mora da znači da ja najbolje igram. Videćemo, moj cilj je bronza - odlučna je Tara.

Dok razgovara sa nama, sve vreme u ruci drži jedan poseban rekvizit bez kog ne ide nigde - kačket koji je dobila od Novaka Đokovića. Jasno je da joj je on velika motivacija i pokretač.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Želim da pozdravim Novaka i da mu kažem da sam uvek uz njega. Nadam se da će i on navijati za mene dok budem na Olimpijadi - kaže skromno Tara.

Sindrom od kog boluje od rođenja spada u retke bolesti.  Iako sa ozbiljnim problemima, ne dozvoljava sebi da poklekne.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Nikada ne bih mogla da se bavim baletom, niti bilo čim što je sporo i što me uspavljuje. Zato sam izabrala hip-hop - objašnjava neverovatna devojčica i dodaje da je ceo život htela da bude na televiziji, pred kamerama i da joj se sad i taj san ispunio.

- Volela bih da budem kamerman - kaže nam dok se vraća treningu i zagleda kameru kojom smo je snimali do tad. Naš snimatelj joj obećava da će joj biti lični učitelj čim se vrati iz Austrije.

- Pa, valjda ćete me i dočekati sa Olimpijade i snimiti opet. Valjda sam zaslužila - kaže nam Tara dok se namešta u formaciju za grupni nastup.

Odgovaramo joj da se to podrazumeva, kao i da ćemo navijati za nju 24. marta. A sigurni smo da će je i Novak Đoković bodriti.

Hajde da podelimo ovaj tekst što više kako bi ga Novak pročitao i podržao devojčicu kojoj to mnogo znači. Tara do pobede!

(Jasmina Stakić/ j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Владимир

    16. mart 2017 | 11:44

    Dete drago puno srece i uspeha ti zelim!

  • Zaki

    16. mart 2017 | 11:40

    Bravooo Tara svaka ti cast i zelim ti svu srecu da pobedis

  • Milka

    16. mart 2017 | 12:24

    Draga Taro obradovala si nas izjavom ?!od srca navijacemo za tebe 24marta ?!Srecnooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA