• 0

Izložba vajarke Sonje Gajić u "Kolarcu"

Nadarenost Sonje Gajić prevazilazi veštinu stvaranja skulptura: Gajićeva njima pomera granice u kreativnom mišljenju umetnika stavljajući svoja dela u funkciju društvene (pr)osve(š)ćenosti, s namerom da ukaže na sve socijalne deformitete koje živimo

  • 0
Foto: Promo

Foto: Promo

Izložba vajarke Sonje Gajić "Breaking out is hard to do" biće otvorena u utorak 21. marta, u galeriji "Kolarac" u 19 sati. Na izložbi će biti predstavljena Sonjina najnovija vajarska dela, na kojima je radila prethodne tri godine.

U njenim delima dominiraju čulnost i erotika u službi britkog i ciničnog osvrta na današnje srljanje u upalančenost, potrebu za sigurnošću po svaku cenu i bahato insistiranje na održavanju tih "vrednosti".Nadarenost Sonje Gajić prevazilazi veštinu stvaranja skulptura: Gajićeva njima pomera granice u kreativnom mišljenju umetnika stavljajući svoja dela u funkciju društvene (pr)osve(š)ćenosti, s namerom da ukaže na sve socijalne deformitete koje živimo.

Sonja Gajić rođena je 1986. u Beogradu. Master studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Veljka Lalića. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu. Dobitnica je nagrade "Ilija Kolarević vajar", povelja i plaketa, za veliki akt. Učestvovala je na mnogim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, a njena dela zauzimaju mesto i u zbirkama kolekcionara umetnosti.

Od 2013. Zaposlena je u "Nemačkoj školi Beograd" (DSB) kao profesor likovnog.

Ovo je njena četvrta samostalna izložba, koja će trajati od 21. marta do 9. aprila.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima