GLUPAČO, RAZBIĆU TE: Devojčica (9) iz Zagreba slala drugarici strašne poruke, kada je majka pogledala u telefon, usledio je šok!

Pišu poruke poput: "glupačo", "ja ću tebe razbiti", "ja ću te tući"...

  • 8

Mnogo je faktora koji doprinose fenomenu prebrzog razvoja dece, a jedan od njih je svakako sveprisutnost mobilnih telefona, tableta, društvenih mreža. I upravo sa tim "pošastima" bitku vode ne samo roditelji već i učitelji u školama.

Skandal u Zagrebu: Slobodno ulaze na Filozofski fakultet, gledaju porno filmove i masturbiraju

Tragom vesti iz 2015. godine o jednoj učiteljici koja je sazvala roditeljski sastanak kako bi roditelje upozorila na ponašanje njihove dece, hrvatski portal Dnevnik.hr došao je do sledeće priče.

Dakle, učiteljica u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi, na zahtev majke koja je bila šokirana sadržajem na tabletu svoje ćerke, na roditeljskom sastanku je rekla ostalim roditeljima kako neke devojčice u njenom razredu, a reč je o 3. razredu osnovne škole, prete jedna drugoj preko telefona.

– Pišu poruke poput: "glupačo", "ja ću tebe razbiti", "ja ću te tući". Radi se o verbalnom vređanju pisanim putem. Neki roditelji su to doživeli kao napad na njihovo dete. Ipak, neki smatraju da je to normalno – izjavila je učiteljica.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Učiteljica je zamolila roditelje da kontrolišu kakve poruke šalju njihova deca. I dok su joj neki roditelji zahvalili na upozorenju, bilo je i onih koji su izjavili kako im ne pada na pamet da kontrolišu svoju decu jer je to udar na njihovu privatnost i da ne žele da uspostavljaju odnos nepoverenja sa svojom decom.

U tom razredu devojčice su bile ulogovane u grupe na Viberu, a poruke koje šalju, prema rečima ove zabrinute mame, "ne samo da su neprimerene njihovom uzrastu, već se šalju i u vreme kada bi devetogodišnjaci već trebalo da spavaju". Njena ćerka se nalazi u toj grupi i ona kontroliše njene poruke i tvrdi da je komunikacija u grupi aktivna i do ponoći.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Bila sam šokirana kad sam videla šta sve objavljuju na Viberu. To mi je bila katastrofa. Sa učiteljicom sam razgovarala o tome što da preduzmem. Nisam za zabrane, ali decu u ovom uzrastu svakako treba kontrolisati – tvrdi majka.

Za nepriličan sadržaj u grupi na Viberu saznala je sasvim slučajno. Videla je ćerku kako sedi na krevetu i s nevericom gleda u tablet. Kada je pitala šta to gleda, imala je šta i da vidi. Poruke devojčica zgrozile su je. Majka je bila svedok verbalnog obračuna dve devojčice.

- Pazi, moglo bi nešto strašno da ti se dogodi sutra u školi – bila je poruka jedne od njih.

– Ma, misliš da te se bojim – odgovara druga.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

A onda kreću u dogovor da se zaista i potuku u školi. I zaista, sutradan je bilo tuče u školi. Njih dve su se "gurkale", a ostatak razreda je navijao. Dan kasnije, majka ove devojčice opet nije mogla da veruje šta je videla na tabletu.

– Jedna od devojčica se snima i poručuje kako neka druga želi da preotme njenog dečka. Jedna se snimala u kupatilu i poručila na Viberu kako se skida gola i kako kreće da se tušira – ispričala je majka.

Tvrdila je i kako se sve to nekome može činiti bezazleno, ali za nekoliko godina, ako se nešto ne preduzme, biće katastrofa.

Ako oni sa 9 godina već mogu da organizuju tuče, šta će biti kada budu stariji, a obrazac ponašanja im se ne promeni – zaključila je majka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    16. mart 2017 | 16:06

    Питање за родитеље:"Ко је томе крив"?

  • Miki

    17. mart 2017 | 01:05

    U americi je zakonito da pratiš sve poruke,pozive,lokaciju i veb na svim telefonima za koje ti plaćaš račun. Čuj privatnost iz mog džepa.

  • Sanja

    16. mart 2017 | 22:14

    Ko je dao viber da bude besplatan uvesti opciju da se placa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA